Ege Postası
Geri

Dokuz Eylül Tıp’ta 35. dönem mezunları diploma aldı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi’nin 35. dönem mezunları, Buca Tınaztepe Yerleşkesi Amfitiyatrosu’da düzenlenen törenle diploma aldı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda’nın evsahipliğindeki törene Rektör Prof....
Dokuz Eylül Tıp’ta 35. dönem mezunları diploma aldı
Haberler / Güncel
8 Haziran 2013 Cumartesi 12:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi’nin 35. dönem mezunları, Buca Tınaztepe Yerleşkesi Amfitiyatrosu’da düzenlenen törenle diploma aldı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda’nın evsahipliğindeki törene Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, eski rektörlerden Prof. Dr. Fethi İdiman, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, İzmir Tabip Odası Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Olguner, rektör yardımcıları, diğer fakültelerden dekanlar, dekan yardımcıları, DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas, başhekim yardımcıları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

145 öğrencinin Hipokrat yemini ederek hayata uğurlandığı törende dönem birincisi Dr. Helin Yılmaz, ikinci Dr. Mehtap Ağaz ve üçüncü Dr. Osman Onaç’a diplomalarını Rektör Füzün verdi. Dekanı Canda da ilk üç dereceye giren mezunlara plaket ve hediye verdi. Prof. Dr. Füzün, yaptığı konuşmada, “DEÜ bu yıl 30 yaşını doldurdu, Tıp Fakültemiz ise 35 yaşında. Bugüne kadar üniversitemizden 170 bin, Tıp Fakültesi’nden yaklaşık 5 bin aydınlanmış öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Ben mezuniyet törenlerinde içselleştirdiğim bazı öğütleri gençlerimizle paylaşıyorum. Birincisi hoşgörülü, ikincisi adaletli olunuz. Her işin başı sağlıktır desek de aslında her işin başı adalettir. Adaletin olmadığı toplumda, sağlığın değeri kalmaz. Çalışkan olunuz. Bu yıla kadar söylemediğim bir öğütü de bugün söyleyeceğim, tatlı dilli olunuz. Dil, söz öyle bir şeydir ki gönül okşayıcı güzel bir söz, size zararı olabilecek insanları bile lehinize çevirir. Tabii ki en önemlisi, büyük önder Atatürk’ün temel ilkelerinden asla vazgeçmeyiniz. Atatürkçü olmak daima barıştan yana olmaktır, kurduğu cumhuriyete ilelebet sahip çıkmaktır.” dedi.

Prof. Dr. Canda ise, “Yeni amfitiyatromuzda ikinci mezuniyet törenimizi gerçekleştiriyoruz. Fakültemiz, ilk mezunlarını 1979’da verdi ve bu yılkilerle toplam 4 bin 806 tıp doktorunu ülkemize kazandırdı. Ülkemizin önemli bir eğitim öğretim ve araştırma kurumu olan fakültemizin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere canıgönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Bir diğer teşekkürüm de böyle güzel evlatlar yetiştiren anne babalara. Bizlere verdiğiniz emanetlere iyi baktık, yetiştirdik, şimdi bu görevi size teslim ediyoruz. Sizler ve ülkemizin insanları, bu doktorlara iyi baksın. Genç doktorlara verdiğimiz değeri yansıtan bir projeyle bu yıl PTT’den 35. yıl mezunları adına oluşturulmuş anı pulu çıkardık.” şeklinde konuştu.

İzmir Tabip Odası adına konuşan Prof. Dr. Mustafa Olguner de, “Yeni ve lüks hastaneler yapılabilir ancak en zoru, bu hastanelerde hizmet verecek yetişmiş insan gücünü sağlamaktır. İçine girdiğimiz süreçte hem mesleki değerlerimiz hem de temel hak ve özgürlüklerimiz için mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Sizlerin tüm bu zorlukların üstesinden geleceğinize inancımız tamdır.” dedi. Mezunlar adına konuşan fakülte birincisi Dr. Yılmaz, mesleğin bugünü ve geleceği açısından umutsuzluğa sürükleyen bir dönemden geçtiklerini belirterek, “Temel amacı hastalarına nitelikli sağlık hizmeti sunmak olan biz hekimler hakaret işitmek, darp edilmek, öldürülmek değil, yaşamak ve yaşatmak istiyoruz.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası