Ege Postası
Geri

Dolar 7 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesinde

Bu sabah güne 5.38 civarında başlayan Dolar/TL artan küresel risk iştahıyla akşam saatlerinde 5.30 bandını kırdı. 7 Ağustos'tan bu yana görülen en düşük seviye olan 5.28'e kadar gerileyen kur sığ piyasada yeniden 5.30'a çıktı
Dolar 7 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesinde
Haberler / Ekonomi
22 Kasım 2018 Perşembe 05:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Küresel piyasalardaki sert satış baskısı ile dün sert yükselen dolar/TL önceki gün artan küresel risk iştahıyla dünkü kayıplarının tamamını telafi etti. Güne 5.38 civarında başlayan dolar/TL gün boyu dalgalı bir seyir izledi. Akşam saatlerinde uluslararası piyasada 5.30 bandını kıran kur saat 19.55 sularında 5.2820 TL seviyesine düştü. Bu 7 Ağustos'tan bu yana görülen en düşük seviye.

AY BAŞINDAN BERİ 5.20-5.55 BANDINDA HAREKET EDİYOR

Kur Ağustos ortasında test ettiği 7.24 seviyesinden 5.30'un altına kadar geriledikten sonra Kasım ayı başından beri 5.30-5.55 bandında seyrediyor. Bu bant aşağı veya yukarı olarak kalıcı olarak henüz kırılmadı.

 Geçen haftaya 5.50 seviyesinin üzerinde başlayan dolar/TL, Hazine'nin finansman ihtiyacının azalması nedeniyle daha az borçlanması, gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik artan risk iştahı, petrol fiyatlarındaki düşüş ve ABD ile ilişkilerde iyileşme beklentisiyle yönünü aşağı çevirmişti.

Piyasalar son dönemde Türkiye-ABD ilişkilerindeki iyileşme paralelinde Halkbank konusundaki gelişmeleri izliyor.

Diğer yandan İran yaptırımlarına tanınan muafiyet, ABD faiz kararları ve Brexit süreci küresel piyasalarda yön belirleyici unsurlar olarak takip ediliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası