Ege Postası
Geri

Dönüşüm krizi Ankara'ya taşındı!

Karabağlar'da 2012 yılından bu yana süren kentsel dönüşüm krizi başkent Ankara'ya taşındı. Cennetçeşme ve Limontepe'de bakanlığın projesine karşı isyan bayrağı açan yöre halkı yeni bir mağduriyeti gündeme getiren son torba yasanın iptali için TBMM'ye çıkarma yaptı. Karabağlar'daki çıkmaz AYM'ye gidiyor
Dönüşüm krizi Ankara'ya taşındı!
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Haziran 2016 Pazartesi 12:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bakanlar Kurulu tarafından dört yıl önce riskli alan ilan edilen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca kentsel dönüşüm projesine başlanan Karabağlar'daki 540 hektarlık alanda yaşanan kriz yeni bir boyut kazandı.

6704 sayılı son torba kanunun ardından sokakta kalma tehlikesiyle karşılaşan Karabağlar'daki dönüşüm mağdurları çareyi TBMM'de arama kararı aldı. 16 mahallede yaşayan 80 bin vatandaşın kaderini çizecek kentsel dönüşüm projesinde yaşanan çıkmazın ardından mahkemeye giden ve projenin iptali için üst üste davalar açan Cennetçeşme ve Limontepe halkı, Türkiye genelinde toplam 53 derneğin katılımı ile Ankara'ya giderek soruna çare arayacak. Yayınlanan son torba yasa ile birlikte kentsel dönüşüme karşı itiraz ve dava açma hakkı ortadan kalkan binlerce vatandaşın örgütlü bulunduğu Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği, krizi AYM'ye (Anayasa Mahkemesi) taşıma kararı aldı.

TORBA YASANIN İPTALİ İÇİN 110 İMZA İSTEYECEKLER

Ankara'da muhalefet partilerinin milletvekilleri ile görüşerek, söz konusu torba yasanın iptali için girişimlerde bulunacak olan Cennetçeşme ve Limontepe halkı mevzuatın iptali için 110 milletvekilinin imzasını ve Anayasa Mahkemesi'nde iptal davası açılmasını talep edecek. İki gün sürecek TBMM ziyaretleri için İzmir'den yola çıkan vatandaşlar adına açıklamada bulunan Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği Başkanı Halil Ecevit,"Onurumuzu kıran, bizleri yok sayan, yaşam alanlarımız üzerinde bizlere söz hakkı bile tanımayan ve nihayetinde son çıkarılan 6704 sayılı torba kanun ile, evlerimiz, arsalarımız, yaşam alanlarımız üzerinde bizleri savunmasız bırakan, bununla da yetinmeyip her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının en doğal ve tabii hakki olan dava açma haklarımızı da elimizden alan bizi bakanlığının keyfiyetine terk eden bu torba kanunla karşı karşıyayız. 4 yıldır Karabağlar'da çeşitli senaryolara karşı direndik. 6306 sayılı kentsel dönüşüm yasasına eklenen 6704 sayılı torba kanun ile artık hepimiz işgalci vatandaşlar durumuna düşürüldük. Hukuksal açıdan yargıya başvuruda bulunup kentsel talana karşı açtığımız ve kazandığımız dava açma haklarımızı da elimizden aldılar. Bu sebeple İzmir, İstanbul, Kocaeli Mahalleler Birliği olarak 53 dernek temsilcilerimizi Ankara'ya TBMM'de bizleri temsilen orada bulunan halk vekillerine görev ve sorumluklarını hatırlatmaya gidiyoruz. 110 ve daha fazla imzasıyla, halkı ve hakkı yok sayan 6704 torba kanun iptali için AYM'ye başvurun ve halkın vekilleri olduğunuzu kanıtlayın. 6306 sayılı "Kentsel dönüşüm" kanununa da, bugüne kadar gerçekleşen adaletsiz uygulamaları da kabul etmiyoruz. Bu yargısız infaza dur demek için, Karabağlar Mahalleler Birliği olarak temsilcilerimizi Ankara'ya uğurluyoruz" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası