Ege Postası
Geri

Dört Mevsim'de ruhsat sevinci

Ege-Koop Dört Mevsim Konakları oturma ruhsatları teslimi için havuz başında düzenlenen törende bayram havası esti.
Dört Mevsim'de ruhsat sevinci
Haberler / İzmir
6 Eylül 2017 Çarşamba 11:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ege-Koop Dört Mevsim Konakları oturma ruhsatları teslim törenine Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, Ege-Koop Onursal Başkanı Öcal Uluç ile proje ortakları katıldı. Törende konuşan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Güzelbahçe ile Urla'nın ortasında yer alan çevresi ormanla kaplı, körfez manzaralı “Ege-Koop Dört Mevsim Konakları”nın tüm alt yapı, üst yapı ile 500 tonluk su deposu, arıtma ve sosyal tesisleriyle tamamlandığını söyledi. 

Aslan, projenin zorlu bir coğrafyada gerçekleştiğine dikkat çekerek şöyle devam etti:

“2010 yılında ulaşım yolunun, bir damla suyun, elektriğin olmadığı, kuş uçmaz kervan geçmez yerde prestij projelerimizden olan Dört Mevsim Konakları’nda temeli attık. İki yıl sonra da ilk yerleşim başladı. Hayalini kurulması bile zor olan bir mucizeyi de gerçekleştirdik. O günden bu tarafa proje kooperatif ortaklarımızın ve birliğimize bağlı Ege-Koop Dört Mevsim Konakları Kooperatifi’mizin yönetimi ile birlikte projemizin üst yapısına 98 milyon lira, alt yapısına da 30 milyon lira harcama yapıldı. Bu kaynak, projedeki kooperatif ortaklarımızın Ege-Koop’a olan güvenleriyle oluşturuldu. Proje ortaklarımız hiç kimsenin hayal bile edemeyeceği modern bir sağlık deposu olan yaşam merkezini hayata geçirilmesinde de ayrıca sürekli yanımızda oldular” 

“BAŞIMIZ DİK İÇİMİZ RAHAT”
Ege-Koop'a duyulan “güvenin” kendileri için en büyük zenginlik olduğunu söyleyen Aslan, “Çok şükür hiçbir kooperatif ortağı ile bugüne kadar mahkemelik olmadık. Karşılıklı sevgi, saygı ve güvenle ortaklarımızın zar zor ödedikleri birikimlerini en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık. Kooperatif sektörü çok riskli bir sektör olmasına rağmen bizim her zaman başımız dik, içimiz rahat oldu” dedi. Oturma ruhsatlarının alınmasında Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin büyük desteğini gördüklerini söyleyen Aslan, “Oturma raporları işlemleri ile ilgili eksiksiz, yasal prosedürleri tamamladığımızdan dolayı Güzelbahçe Belediye Başkanımız bütün yetkisini kullanarak kısa süre içerisinde oturma raporlarını hazırlayıp verdiler” dedi.



EGE-KOOP HAYALİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Törene katılan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de Ege-Koop'un İzmir’de bir kentleşme markası olduğunu söyledi. Ege-Koop'un Güzelbahçe'ye iki proje kazandırdığına dikkat çeken Başkan İnce, “Çelik Evler adıyla tamamladığı ilk projesi bölgemize çok ayrı değer kattı. Ege-Koop Dört Mevsim Konakları projesinin 2010 yılında temel atma törenine geldiğimde, ben de bu projenin tamamlanabileceğini düşünmemiştim. Ege-Koop bir kez daha hayali gerçekleştirdi. Ben bizzat bu hayalin nasıl gerçekleştiğini yakından tanık olduğum için Ege-Koop’un bundan sonraki projelerine gönül rahatlığıyla girerdim. Oturma raporlarını veriyorum ama hiç de kolay vermiyorum. İnanın hepsi hukuki ve arşivli” dedi. İnce ayrıca bölgeye çöp konteyneri yerleştirilmesi ve toplu ulaşımla ilgili çalışmaların da sürdüğünü ifade etti. İnce, “Sizden tek beklentim lütfen komşuluk ilişkilerinizi önemseyin. Komşu hatalarını şikayete dönüştürmeyin. Sizler anlayışlı olursanız çözülemeyecek hiçbir sorun kalmaz” dedi

Ege-Koop Dört Mevsim Konutları Kooperatif Başkanı Emekli Albay Soner Aydın ise “Bu projeye toplam 128 milyon harcama yapıldı. 20’nin üzerinde taşeron firmayla çalıştık. Ne kooperatif ortaklarımızla ne de firmalarla mahkemelik olmadık. Bu her bakımdan çok önemli bir husus” dedi. Konuşmaların ardından proje ortaklarına yapı kullanım belgeleri takdim edildi.

RAKAMLARLA DÖRT MEVSİM KONAKLARI
ÜST YAPI İMALATI 98 MİLYON TL
ALT YAPI İMALATI 30 MİLYON TL
16 BİN KAMYON HAFRİYAT ÇIKARILDI
70 BİN METREKÜP TAŞ DUVAR ÖRÜLDÜ
7.5 KM BETONARME YOL YAPILDI
15 KİLOMETRE PİS SU HATTI DÖŞENDİ
25 KİLOMETRE TEMİZ SU HATTI DÖŞENDİ
500 TONLUK SU DEPOSU KURULDU
PİS SU ATIKLARI İÇİN GERİ DÖNÜŞÜM İMALATI YAPILDI
14 KİLOMETRE TAŞ DUVAR HARPUŞTA VE DEMİR KORKULUK YAPILDI
6 BİN TON ÇİMENTO, 8 BİN 250 METREKÜP BETON KULLANILDI
140 TON DEMİR KULLANILDI
5 BİN AĞAÇ DİKİLDİ
PROJEDE 3 BİN KİŞİ ÇALIŞTI

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası