Ege Postası
Geri

Dört partinin Kavacık dayanışması sonuç getirdi

YSK'nın Güzelbahçe'ye bağlanması ya da Karabağlar'da kalması yönünde oylama yapılması için referandum kararı verdiği Kavacık Mahallesi için dört parti uzlaşmış ve kararın iptal edilmesi için İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile görüşmüştü. Görüşme sonrası İzmir Valiliği planlanan referandumu iptal etti. Dört partinin Kavacık dayanışması sonuç getirdi
Dört partinin Kavacık dayanışması sonuç getirdi
Haberler / İzmir
11 Ekim 2017 Çarşamba 11:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Karabağlar'ın siyah üzümüyle meşhur Kavacık Mahallesi’nin Güzelbahçe’ye bağlanması yönünde imza toplanması ve hemen akabinde referandum kararının alınmasının ardından önemli bir gelişme yaşandı.

İki kişi tarafından toplanan ve Yüksek Seçim Kurulu'na götürülen imzalarla, Kavacık'ın Güzelbahçe ilçesine mi yoksa Karabağlar ilçesine mi bağlı kalması konusunda, Yüksek Seçim Kurulu, 22 Ekim tarihinde referandum kararı almıştı.

İzmir'de tartışmalara neden olan kararla birlikte Karabağlar'da 4 siyasi parti Kavacık için uzlaşı sağlayarak Vali Erol Ayyıldız ile önceki gün bir görüşme yapmıştı. Parti temsilcileri, Kavacık'ın Karabağlar'da kalması yönünde görüş birliği olduğunu Ayyıldız'a iletmişlerdi.

Partilerden gelen talebi değerlediren İzmir Valisi Erol Ayyıldız, referandumu iptal etti.

Dört partiden Kavacık anlaşması

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası