Ege Postası
Geri

Duayen tiyatrocudan çarpıcı açıklamalar

Konak Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Emek-Edebiyat Buluşması etkinliğinin bu ayki konuğu Türk tiyatrosunun önemli değerlerinden oyuncu, yazar, eleştirmen ve yönetmen Prof. Dr. Özdemir Nutku oldu. Tiyatronun usta isminden çok çarpıcı açıklamalar
Duayen tiyatrocudan çarpıcı açıklamalar
Haberler / İzmir
27 Ocak 2017 Cuma 10:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Konak Belediyesi’nin Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe İzmir’in tiyatro duayeni Özdemir Nutku’nun eşi Hülya Nutku, kızı Zeynep Nutku, öğrencileri ve dostlarından oluşan kalabalık bir davetli gurubu katıldı.

DOSTLARI YALNIZ BIRAKMADI

Türkiye Yazarlar Sendikası İzmir Temsilciliği ile Vefa İstasyonu işbirliğinde İzmir’in değerli kimliklerini yaşarken anmayı geleneksel hale getiren etkinliğin sunuculuğunu Osman Akbaşak yaparken, etkinlik Yunus Bekir Yurdakul'un yönettiği ve Prof. Dr. Murat Tuncay, Yrd. Doç. Dr. Özlem Belkıs ile Tiyatro oyuncusu Gürol Tonbul’un Özdemir Nutku’yu anlattıkları söyleşiyle başladı. Gecede Nutku’nun yazdığı şiirlerden oluşan seçki de öğrencileri Burak Talı, Özgür Molla, Çağla Nefesoğlu ve Akın Berk Sağıroğlu tarafından seslendirdi.

ÖNEMLİ OLAN İNSAN OLMAK

Adına düzenlenen gece için dostlarına teşekkür eden Özdemir Nutku, “Çok utandım otururken. Başkaları beni övünce ben çok utanıyorum, yerin dibine giriyorum. Aslında olmaması lazım ama ailemiz bizi öyle yetiştirdi. Sizlerle burada olmak ve benim için güzel düşüncelerinize teşekkür ediyorum. ‘Özdemir Nutku’ya yakından bakmak’ diyorlar. Bakmanız yeterli değil tanışmamız lazım. Burnu büyük biri sanıyorlar uzaktan, hâlbuki değilim, benim için insan olması önemli. Bana en çok sıcaklık gösteren sanayideki işçilerdir. Arabamı bakıma götürdüğümde onların hayatından çok şey öğrendim” dedi.

TİYATROYA ADANMIŞ ÖMÜR

Çok iyi bir aileden gelen ve Robert Koleji’nde okuyan Nutku, babasının hayatı öğrenmesi için onu lise çağlarında bir tamirhanede çalışmaya verdiğini belirterek, “İşte orası benim dünya görüşümün değiştiği yerdir. Onların hayat sıkıntısına tanık oldum. Hayatım dönüştü. O zaman yazmaya başladım” diyerek yazmaya nasıl başladığını anlattı. Güzel Sanatlar Fakültesi'nde bir dönem Dekanlık yapan Nutku, kurucusu olduğu Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü ve aynı fakültenin Sahne Sanatları Bölümü Başkanıyken 1998’de yaş haddinden emekli olmasına rağmen çalışmaya ve üretmeye devam ediyor. Yayımlanmış 132 kitabı olan Özdemir Nutku’nun Tiyatro üzerine kuramsal kitaplarının yanı sıra dört şiir kitabı da bulunuyor. Yazacağı sekiz yeni kitabın daha hazırlığının sürdüğünü dile getiren 85 yaşındaki Nutku, 1991 yılında Türkiye’nin ilk ‘Kamyon Tiyatro’sunu kurdu ve gezici çocuk tiyatrosunu yaşama geçirmişti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası