Düğün-dernek burada kurulacak
Büyükşehir Belediyesi, yasayla mahalleye dönüşen 65 köye, düğünlerin yapılacağı, yemek davetlerinde konukların ağırlanabileceği ve her türlü sosyal etkinliğin gerçekleştirileceği üst örtüler kurmaya başladı. Kınık Cumalı’daki ilk örnek çok beğenildi. Şimdi sırada diğerleri var.
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yasayla mahalleye dönüşen eski köyleri ziyaretleri sırasında sıkça karşılaştığı “köy meydanlarının üstlerinin örtülmesi” taleplerini yerine getirmek için yeni bir çalışma başlattı.
İlçelerdeki ihtiyaçlı mahalleler için 200 metrekarelik alan ve 4 metre yüksekliğe göre bir “tip proje” hazırlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vatandaşların sosyal etkinlikler, düğün, hayır işleri, pazar yeri ve depo olarak kullandığı açık alanların kapatılarak daha korunaklı hale getirilmesi ve hava şartlarından daha az etkilenim sağlanması için yaşama geçirilen “alaçıkların” (üstü kapalı, yanları açık sundurma) ilkini Kınık’ın Cumalı Mahallesi’nde kurdu. Bergama’da Karalar, Dikili’de Bademli ve Samanlık mahallelerindeki çalışmalarını da tamamlayan ekiplerin 5 noktada daha montajı sürdürdüğü bildirildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, mahalleye dönüşen 65 köyde üst örtü çalışması gerçekleştirecek.
“Kocaoğlu bir dediğimizi ikiletmedi”
İlk üst örtünün yapıldığı Kınık Cumalı sakinleri, aldıkları hizmetten dolayı oldukça memnun. Her Ramazan’da gerçekleştirdikleri köy iftarını bu yıl bu alanda yaptıklarını söyleyen Muhtar Tuncer Ergün şöyle devam etti: “Başkan Aziz Kocaoğlu, gerçekten de bizlerin bir isteğimizi ikiletmedi. Köyümüzün bir aşevi ihtiyacı vardı. Biliyorsunuz köylerde düğünlerde hem kız evi hem de erkek evi misafirlerini ağırlamak için yemek yapıyor. Şimdi düğün yemeklerini burada pişiriyorlar, gelen misafirler de yemeklerini burada yiyor. Kışın yağmurda, karda her şey zor oluyordu. Burada şimdi düzenli bir şekilde etkinlikler yapılıyor. Halk çok mutlu oldu. Köyümüzde bir modernleşme oldu. Çok güzel etkinlikler oluyor burada, iftar yemekleri yapılıyor. Bahar düğünlerimizi de burada yapabiliriz. Köylümüz çok memnun. ‘Böyle bir hizmet olduğunu bilmiyorduk keşke daha önce Büyükşehir’e geçseydik’ diyorlar. Çünkü biliyorsunuz eskiden muhtarın belirli bir sınırı ve bütçesi vardı. Bir şey yapamıyorlardı. Sadece sularla ilgilenebiliyordu. Bir alt yapı hizmetimiz yoktu. Şimdi artık gözümüz ardımızda değil. Artık bizim başımızda ve arkamızda Büyükşehirimiz var”.