Ege Postası
Geri

Dul kadınlara maaş, bekar dedeleri isyan ettirdi

BALIKESİR’in Havran İlçesi’ndeki Şerife-Ali Soylu Huzurevi’nde kalan erkekler, dul kadınlara maaş bağlanması yüzünden evlenemediklerinden yakındı.
Dul kadınlara maaş, bekar dedeleri isyan ettirdi
Haberler / Ege
10 Ocak 2013 Perşembe 13:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BALIKESİR Huzurevine gelen gazetecilerin etrafını sarıp dert yanan yaşlılardan 88 yaşındaki Mehmet Mamak, evlenmek için çevre ilçe ve köyleri tek tek gezdiğini ancak dönüp yüzüne bakan olmadığını söyledi, Mehmet dede, "Bunun tek sebebi devletimizin dul kadınlara ve yaşlılara maaş bağlamasıdır. Bu konuyu yazın, Başbakanımız dul kadınların maaşlarını iptal etsin, dul kadınlar da bizimle evlensin. Yuva kurmak sevaptır" dedi. Evlenemediği için huzurevinde kaldığını belirten 64 yaşındaki Erol Kelebeklioğlu da, "Evli olsaydım yemeğim yapılır, çamaşırım yıkanırdı. Ben de buraya kalmazdım" diye konuştu. 70 yaşındaki Murat Uysalda, "Evlenmek istiyorum ama dul kadınlar maaş aldığı için evliliğe yanaşmıyor. Başbakanımız dul kadınlara maaş bağlamakla hiç de iyi yapmadı. Dul kadınların maaşları kesilmeli" görüşünü savundu.

Eşi ölmüş ve geliri olmayan kadınlara, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Nisan 2012’den itibaren her ay 250 lira maaş ödemeye başladı. Havran Kaymakamlığı’ndan alınan bilgiye göre, ilçede 285 kadın bu maaş imkanından yararlanıyor. Havran’daki Şerife-Ali Soylu Huzurevi’nde ise 23 dul erkek kalıyor.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası