Ege Postası
Geri

Dünya Çevre Günü Sinop’ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Valilik Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.Çelenk sunumu ile başlayan törende konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan...
Dünya Çevre Günü Sinop’ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor
Haberler / Genel
5 Haziran 2013 Çarşamba 16:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Valilik Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Çelenk sunumu ile başlayan törende konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt, 5 Haziran’ın Dünya Çevre Günü olarak kabul görmesi ve hiç olmazsa çevre gibi önemli ve ortak bir sorunda tüm dünya ülkelerinin birleşmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Kurt, "Gelişmekte olan ülkemizde de sanayileşmeye ve kentleşmeye paralel olarak çeşitli çevre sorunları baş göstermiş ve bu sorunlar giderek karmaşıklaşmıştır. Sonuçları direkt olarak canlı yaşamını etkileyen, maliyeti çok yüksek olan çevre kirlenmesi sadece devletlerin değil, tek tek hepimizin üzerinde düşünmemiz gereken hayati bir sorundur. Tüketim anlayışımızdan, ekonomik faaliyetlerimize ve yaşama tarzımıza uzanan süreçte her sorumlu ferdin çevre için yapabileceği bir şey mutlaka vardır. Çevre sorunlarına çözüm ararken, beşikten mezara kadar sürekli, dengeli, ruh ve beden temizliğini beraber ve ayrılmaz mütalaa eden fikri yaklaşımlar göz önünde bulundurulmalıdır.” dedi.

Konuşmaların ardından Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi ve Sinop Belediye Başkanlığı'nın işbirliği ile düzenlenen atık pil toplama kampanyasında dereceye giren Fatih İlkokulu ve Ortaokulu, Toki Şehit Jandarma Komando Er Fatih Erer İlköğretim Okulu, 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne ödül ve teşekkür belgelerini Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Coşkun, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Minoğlu verdi.

Törene Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Garnizon Komutanı ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Coşkun, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Minoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt, vali yardımcıları, kurum müdürleri, siyası partilerin temsilcileri, personel ve vatandaşlar katıldı.

6 Haziran Çarşamba saat 14.00'te Sinop merkez Bayraktepe mevkiinde uçurtma şenliği, 8 Haziran Cumartesi saat 13.00'te İskele mevkiinde Martı Uçurtma Kulübü'nün uçurtma gösterisi, 9 Haziran Pazar günü Akliman mesire alanında Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda yatılı kalan öğrencilerin katılımı ile çevre pikniği etkinliği gerçekleştirilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası