Ege Postası
Geri

Dünya Sağlık Örgütü’nden corona salgını hakkında önemli açıklama

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) corona virüsü tedavisi ile ilgili yaptığı yeni açıklamada kandaki antikorların insanları Covid-19'dan koruduğu konusunda emin olmadıklarını açıkladı. Toplumlar tarafından virüse karşı sürü bağışıklığının kazanıldığına ilişkin emarelerin de az olduğuna dikkat çekti.
Dünya Sağlık Örgütü’nden corona salgını hakkında önemli açıklama
Haberler / Dünya
17 Nisan 2020 Cuma 23:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

DSÖ adına açıklamalarda bulunan Mike Ryan, iyileşen corona virüsü hastalarının kanlarında ürettikleri antikorların corona virüsüne karşı koruyup korumadığına ilişkin kesin bir fikirleri olmadığını belirtti.

Ryan, bir süre sonra corona virüsüne karşı sürü bağışıklığı kazanılıp kazanılamayacağı yönündeki sorulara verdiği yanıtta, antikorlar etkili olsa bile, çok sayıda insanın bunları geliştirdiğine ve daha geniş nüfusa “sürü bağışıklığı” olarak yansıyacağına dair çok az işaret bulunduğunu söyledi.

Ryan sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

*Şu anda bize gelen pek çok ön bilgi, nüfusun oldukça düşük bir yüzdesinin antikor ürettiğini düşündürüyor.

* Toplumun büyük kesimindeki beklenti sürü bağışıklığının kazanılması yönünde olabilir ancak genel kanıtlar bunun aksini gösteriyor yani bu devletlerin salgın sorununu çözmeyebilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası