Ege Postası
Geri

Dünya geleneksek müzik otoriteleri Türkiye’de toplanacak

Uluslararası Geleneksel Müzik Konseyi Dünya Konferansı (ICTM), Çin’in Shangay kentinde 42. Dünya Müzikoloji Kongresi'ni düzenledi. Toplantıda, konseyin, ‘Makam Çalışma Grubu Toplantısı'nın 2014 yılı Aralık ayında Türkiye’de yapılması...
Dünya geleneksek müzik otoriteleri Türkiye’de toplanacak
Haberler / Kültür - Sanat
26 Temmuz 2013 Cuma 14:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uluslararası Geleneksel Müzik Konseyi Dünya Konferansı (ICTM), Çin’in Shangay kentinde 42. Dünya Müzikoloji Kongresi'ni düzenledi. Toplantıda, konseyin, ‘Makam Çalışma Grubu Toplantısı'nın 2014 yılı Aralık ayında Türkiye’de yapılması kararı çıktı

    Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye'yi aralarında Bakanlık Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Danışmanı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenk Güray'ın da bulunduğu 7 akademisyen temsil ettiği konsey toplantısında, ‘Makam Çalışma Grubu Toplantısı'nın 2014 yılı Aralık ayında Türkiye’de yapılması kararı çıktığı bildirildi.

    Müzik alanında dünyanın önde gelen kurum ve kuruluşları ile müzik otoritelerini bir araya getirecek etkinlik, Türkiye’nin müzik kültürünün daha iyi tanıtımını sağlayacak.

    84 ÜLKEDEN 550 KATILIMCI

    Müzik sosyolojisinden, müzik arkeolojisine, müzik antropolojisinden müzik teorisine kadar pek çok konu başlığının derinlemesine tartışıldığı bilimsel kongreye dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda üniversite ve araştırma merkezi katıldı.

    Kongrede 84 ülkeden 550 katılımcı ülkelerin veya araştırma yapılan alanların geleneksel müzik kültürlerine dair bulgu ve analiz sonuçları dinleyicilerle paylaştı. Tüm müzikoloji dünyasının 'modernleşme sonrası müzik gelenekleri, koloni devri sonrası müzik gelenekleri, müzik ve kültürel kimlik, dil ve müzik' gibi konulara eğilerek özellikle kültürel çeşitliliğin ön plana çıkacağı bir geleceğe doğru yol alması dikkat çekti.

    İLK TEMSİLCİSİ ADNAN SAYGUN’DU

    Londra’da 1947 yılında kurulan ICTM, UNESCO ile danışmanlık statüsünde resmi bağları olan bir 'sivil toplum' kuruluşu olarak 66 yıllık geçmişinde dünyada 'geleneksel müzikler' ile ilgili temsil gücünü elinde tutan titiz ve ciddi bir kurum olarak biliniyor.

    Türkiye, ilk kuruluşunda 'yönetim kurulu' üyesi olarak yer alan Adnan Saygun'dan sonra ICTM'de etkin rol oynayan ülkelerden biri oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası