Ege Postası
Geri

Dünyayı ayağa kaldıran dramda 1.yıl sessizliği

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, ağabeyi ve annesiyle birlikte yaşamını yitiren Suriyeli 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin ölüm yıldönümünde, cansız bedeninin vurduğu sahilde herhangi bir anma etkinliğinin düzenlenmediği görüldü.
Dünyayı ayağa kaldıran dramda 1.yıl sessizliği
Haberler / Güncel
2 Eylül 2016 Cuma 11:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Akyarlar Mahallesi'ndeki Ali Hoca Burnu Plajı'na geçen yıl, 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin cansız bedeni vurdu. Aylan Kurdi'nin yüz üstü yatan minik bedeninin fotoğrafı, gözleri mülteci sorununa çevirdi.

Pek çok siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve yabancı temsilciler alana gelip karanfiller bırakıp açıklamalar yapmıştı. Aylan Kurdi'nin ölüm yıldönümü olan bugün ise plaja sessizlik hakim oldu. Herhangi bir anma etkinliği düzenlenmedi. Ulusal ve yerel basının sahile gelip Aylan'ın minik bedeninin bulunduğu yerde çekim yaptığı görüldü. 

Akyarlar Mahallesi'nde 20 yıldır yaşadığını belirten Uğur Özdoğan, "Geçen yılarda çok yoğun bir mülteci akını vardı. Bu yıllarda ve bu günlerde pek eskisi gibi mülteci yok. ara sıra olsa da, denizde ekiplerin birilerini topladığını görmüyoruz. Toplananları da geri gönderdiklerine inanıyorum" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası