Ege Postası
Geri

Dünyayı verelim çocuklara

Türkiye, günlerdir kayıp çocuklardan peş peşe gelen haberlerin acısını yaşarken, Egepostası, Nazım Hikmet’in “Dünyayı verelim çocuklara” şiiriyle duyarlılık çağrısı yaptı. Egepostası'ndan videolu çağrı:
Dünyayı verelim çocuklara
Haberler / İzmir
9 Temmuz 2018 Pazartesi 15:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Egepostası çalışanları, bu kez haber için değil, çocuklara yönelik kaçırma, cinayet, istismar olaylarına dikkat çekmek için kamera karşısına geçti, “Çockular susar, sen susma” adlı  videoyla  duyarlılık çağrısı yaptı.

Türkiye, günlerdir kayıp çocuklardan peş peşe gelen haberlerin acısını yaşayıp, çocuklara yönelik istismar haberleriyle kahrolurken, Egepostası çarpıcı bir sosyal sorumluluk sergiledi. Kurum habercileri, Nazım Hikmet’in ‘Dünyayı verelim çocuklara” adlı şiirini okuyarak duyarlılık çağrısı yaptı, “Çocuklar doysun, gülsün, oynasın, ölmesin” mesajı verdi.  Youtube'a yüklenen video, sosyal paylaşım sitelerinde de hızla yayılmaya başladı. 

Radyo Egepostası imtiyaz sahibi Mithat Umutoğulları, projenin çıkış noktasını açıklarken, "Hemen her gün bir çocuğun kaçırıldığını, kaybolduğunu, ölü bulunduğunu, cinayete kurban gittiğini, istismara uğradığını yazıyoruz, çiziyoruz. Habercilik görevimizi yerine getirirken, biz de tüm Türkiye gibi kahroluyoruz. Şairin dizelerindeki gibi, 'Çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler' demek istedik. Pekçok insanın bu konudaki hislerine tercüman olduğumuzu düşünüyorum" dedi. 

DÜNYAYI VERELİM ÇOCUKLARA

Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne

Allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar

Oynasınlar türküler söyleyerek yıldızların arasında

Dünyayı çocuklara verelim

Kocaman bir elma gibi verelim sıcacık bir ekmek somunu gibi

Hiç değilse bir günlüğüne doysunlar

Bir günlük de olsa öğrensin dünya arkadaşlığı

Çocuklar dünyayı alacak elimizden

Ölümsüz ağaçlar dikecekler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası