Ege Postası
Geri

Durak için ağaç kesen Büyükşehir Belediyesi vatandaştan anlayış istedi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Yunuskent bölgesinde yapılmakta olan yeni tramvay durağı için bölgedeki irili ufaklı 20'den fazla ağacı kesti. Bazı ağaçlar ise sökülerek başka alanlara nakledildi. Belediye, konuyla ilgili açıklama yaparak...
Durak için ağaç kesen Büyükşehir Belediyesi vatandaştan anlayış istedi
Haberler / Genel
13 Temmuz 2013 Cumartesi 14:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Yunuskent bölgesinde yapılmakta olan yeni tramvay durağı için bölgedeki irili ufaklı 20'den fazla ağacı kesti. Bazı ağaçlar ise sökülerek başka alanlara nakledildi. Belediye, konuyla ilgili açıklama yaparak vatandaşlardan anlayış istedi. Belediye, "Büyükşehir Belediyemiz'in yeşil alana ve ağaçlara verdiği önem tüm Eskişehir kamuoyu tarafından bilinmekte ve takdir toplamaktadır. Zorunlu haller nedeniyle yapılmak zorunda kalınan ağaç kesimini halkımızın anlayış ile karşılayacağına inanıyoruz." dedi.

Eskişehir'in CHP'li Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı bölgelerindeki mevcut tramvay hatlarının uzatılması çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Emek- 71 Evler İlave Tramvay Hattı'nda yer alan ve Yunuskente kurulmakta olan yeni tramvay durağı için bölgedeki 20'nin üzerinde irili ufaklı ağacı kesti. Evlerin önü ve yol kenarındaki ağaçlar belediye görevlilerince kesildikten sonra araçlara yüklenerek Park Bahçeler Müdürlüğü'ne götürüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi ise ağaçların zorunlu olarak kesildiğini açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, "Büyükşehir Belediyesi Emek- 71 Evler İlave Tramvay Hattı'nda yer alan yeni tramvay durağının yapımı çalışmaları nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı tarafından zorunlu olarak ağaç kesimi yapılmıştır. Çalışma bölgesinden nakil edilmesi mümkün olan ağaçlar özel araçlarla sökülerek başka alanlara nakledilmiş, formunu ve niteliğini kaybetmiş olan ağaçlar ise kesilmiştir." denildi.

Tramvay durağındaki inşaat çalışmaları tamamlanmasıyla birlikte söz konusu durak çevresinde peyzaj çalışması yapılarak genç ağaçların dikileceği belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Eskişehir'in yeşil alan bakımından batı standartlarında bir şehir olması için yoğun şekilde çalışan ve başta büyük park alanları ve Porsuk Çayı sahil şeridi olmak üzere, tramvay güzergahlarında, ana caddelerde ve şehrin bir çok bölgesini ağaçlarla donatan Büyükşehir Belediyemiz'in yeşil alana ve ağaçlara verdiği önem tüm Eskişehir kamuoyu tarafından bilinmekte ve takdir toplamaktadır."

Yapılan ağaç kesiminden dolayı halktan anlayış beklediklerini dile getiren belediye, "Zorunlu haller nedeniyle yapılmak zorunda kalınan ağaç kesimini de halkımızın anlayış ile karşılayacağına inanıyoruz." ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası