Ege Postası
Geri

Durak'tan kentsel dönüşüm üzerine mesajlar

Bakanlık’tan geçtiğimiz gün kentsel dönüşüm için onay alan Örnekköy'e, Bursa'dan bir firmanın gelerek inceleme yaptığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Belediye dönüşüm konusunda karar almadan hiçbir firma işlem yapamaz, bu konuda tek yetkili biziz" dedi. Afet riski altındaki alanların dönüşümü konusundaki yasa ile yıkımcı belediye olmak istemediklerini söyleyen Başkan Durak, yetkilerinin azlığı nedeniyle önlerini görememekten de şikayet etti.
Durak'tan kentsel dönüşüm üzerine mesajlar
Haberler / Yerel Yönetimler
15 Ekim 2012 Pazartesi 18:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

SERCAN AVCI/HABER SERVİSi/ Karşıyaka Belediye Meclisi'nin Ekim ayı olağan dördüncü birleşiminde değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Cevat Durak kentsel dönüşüm konusunda yetki karmaşası yaşandığından yakındı. İlçenin yaklaşık 3'te birini etkileyecek kentsel dönüşümle ilgili birçok farklı kurumun farklı görevleri olduğunu ifade eden Başkan Durak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na "yetki karmaşasına son verin" mesajı gönderdi.

Afet riski altındaki alanların dönüşümü konusundaki yasa ile yıkımcı belediye olmak istemediklerini söyleyen Başkan Durak, yetkilerinin azlığı nedeniyle önlerini görememekten şikayet etti. Durak, "10 bina yıkarken yıkımlardan sonra imar da yapabilen belediye olmak istiyoruz. Bu yasa ve proje çok güzel, bakanlık da iyi niyetli ancak yasada önemli eksikler var. Vatandaşın arkasında durabilmek için, onların haklarını korumak için belediyelere yetki verilmesini bakanlıktan talep ediyoruz. Gelin kentlerin önünü hep beraber açalım" diye konuştu.

BURSA'DAN DÖNÜŞÜME GELDİLER

Geçtiğimiz yıl Ankara’ya gönderilen Karşıyaka-Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alan Sınırı’nın  (18 hektarlık alan ve bin 500 kişiyi ilgilendiriyor) )geçtiğimiz günlerde Bakanlık'tan onay almasının  ardından bazı inşaat firmalarının bölgede incelemeler yaptığının altını çizen Başkan Durak firmalara mesaj gönderdi. Bursa’dan bir firmanın gelip inceleme yaptığını belirten ve şaşırdığını ifade eden Durak, “Bunlar güzel ama ilginç işlerBölge halkının mağdur olmaması için bir proje hazırladık. Hayata geçmesi için izin çıktı. Ancak müteahhit firmalar hızlı davranıyor. Belediye dönüşüm konusunda karar almadan hiçbir firma işlem yapamaz Tek yetkili biziz kimse unutmasın” dedi.

MECLİS ÜYELERİNİ ELEŞTİRDİ

Türkiye’nin AB üyesi sınır komşuları Yunanistan ve Bulgaristan’ın yerel yönetimleri arasında işbirliklerinin geliştirilmesinin desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Durak, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardımcı Aracı'nın (IPA) 2014-2020 bütçesinin yılsonunda onaylanacağına dikkat çekti. Bir önceki bütçede Hırvatistan’ın % 10.52, Karadağ’ın % 13.09 pay aldığını hatırlatan Başkan Durak, "Türkiye için bu oran % 0.25 seviyesinde. 12,5 milyar euroluk dev bir kaynak olmasına rağmen yerel yönetimlerimiz bu kaynaktan yararlanamıyor. Bu eksiğimizi herkesin düşünmesini istiyorum. Özellikle bu konuda çalışması olan meclis üyelerimizin eksik kaldığı özeleştirisini yapmak hata olmaz" dedi.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası