Ege Postası
Geri

Düşen helikopterin enkazını çıkartmak için özel ekip getirildi

İzmir'in Menderes ilçesinde orman yangınına müdahale ederken Tahtalı Barajı'na düşen helikopter içindeki 3 mürettebat için arama kurtarma çalışmaları sürerken, enkazı çıkartmak ve kayıp mürettebata ulaşmak için Ankara'dan 10 kişilik özel JAK ekibi bölgeye sevk edildi. Düşen helikopter içindeki kayıp 3 mürettebattan birinin cansız bedenine ulaşıldı. Öğleden sonra da birinin daha cansız bedeni karaya çıkartıldı. Helikopter içerisinde bulunan bir kişiye daha ulaşılması bekleniyor.
Düşen helikopterin enkazını çıkartmak için özel ekip getirildi
Haberler / 3. Sayfa
18 Eylül 2023 Pazartesi 10:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Menderes ilçesi Keler Mahallesi'nde geçtiğimiz Cumartesi günü ormanlık alanda meydana gelen ormanlık alandaki yangını söndürmek için havadan ve karadan çalışma başlatılmıştı. Güneşin batmasıyla beraber hava araçları yerini geri görüşlü helikoptere bıraktı. Cumartesi günü saat 23.53 sıralarında ise içinde Türk mürettebat Mehmet Akif Tutuk ve 3’ü Kırgızistan uyruklu olduğu öğrenilen 4 mürettebatı bulunan helikopter ile bağlantı kesildi. Helikopterin su almak için gittiği Tahtalı Baraj havzasına düştüğü belirlenirken, Kırgızistan uyruklu bir kişi kendi imkanlarıyla karaya çıktı. Yaralı olan Kırgızistan uyruklu kişi, tedavisi için hastaneye kaldırıldı.

12 metre derinlikte balçığa saplanmış

Helikopteri ve mürettebatı bulmak için gerçekleştirilen çalışmalarda, helikopterin yaklaşık 12 metre derinlikte balçığa saplandığını tespit edildi. Baraja getirilen kurtarma balonları, su altına indirildi ve helikoptere bağlandı ancak ilk gün sonuç alınamadı. Hava şartları, suyun dibindeki akıntı ve görüş mesafesinin düşmesi üzerine çalışmalara ara verildi. Havanın aydınlanmasıyla birlikte ekipler bölgeye gelerek arama kurtarma çalışmalarına yeniden başladı. Kurtarma çalışmaları için Ankara'dan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) biriminden 10 kişilik özel ekibin de bölgeye geldiği öğrenildi.

Düşen helikopterdeki 4 kişilik mürettebattan sadece Kırgız uyruklu 1 kişi sağ olarak kurtarılabilmişti. Mehmet Akif Tutuk ile diğer 2 Kırgız uyruklu mürettebatın kurtarılması çalışmalarının üzerinden 37 saat geçti. Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri tarafından bölgede yürütülen çalışmalarda, bugün saat 11.00 sıralarında mürettebattan birinin cansız bedenine ulaşılmış, bulunan kişinin Kırgız mürettebattan olduğu öğrenilmişti. Cansız bedeni karaya çıkartılan mürettebattan Oleg Agaev'in cenazesi, otopsi yapılmak üzere Menderes Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bir kişinin daha cansız bedeni çıkartıldı

Saat 13.45 sıralarında ekipler, mürettebattan bir kişinin daha cansız bedenine ulaştı. Botlarla kıyıya çıkartılan Kırgızistan uyruklu bambi operatörü olan İanshanlo Lamzar'ın cansız bedeni, ambulansa götürüldü. Helikopter enkazında olduğu değerlendirilen Türk vatandaşı Mehmet Ali Tutuk'a ulaşılması bekleniyor.

Bölgedeki çalışmalar sürüyor. (İHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası