Ege Postası
Geri

Düşlerindeki Atatürk'ü anlattılar

Karabağlar Belediyesi'nin, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Cumhuriyetimizin 100. Yılı-Düşümde Atatürk'ü gördüm. Dedim ki” başlıklı kompozisyon yarışmasında dereceye giren ortaokul öğrencileri, ödüllerini törenle aldı.
Düşlerindeki Atatürk'ü anlattılar
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Kasım 2023 Cuma 17:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, meclis üyeleri, muhtarlar, yarışmanın seçici kurul üyeleri, öğrenciler ve aileleri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Yarışmaya, Karabağlar'ın farklı ortaokullarında öğrenim gören 298 öğrenci, birbirinden güzel kompozisyonlarıyla katıldı. Yazar Maya Özlem Kılınçarslan, Eğitimci Hakkı Karadeniz, Gazeteci-Editör Yunus Bekir Yurdakul ve öğretmenler Mustafa Pişkin'le Melike Düzpınar'dan oluşan seçici kurul, dereceye girecek eserleri belirlemekte zorlandı. Birincilik ödülüne İyiburnaz Ortaokulu 8-F sınıfından Öznur Karadağ, ikincilik ödülüne Cemil Midilli Ortaokulu 7-D sınıfından Beyza Apak, üçüncülük ödülüne Şehit Egemen Özdük Ortaokulu 5-C Hira Nur Kaymaz değer görüldü. Seçici Kurul Özel Ödülü’nü de Fevzi Çakmak Ortaokulu 5-D sınıfından Elif Üzel kazandı.

Törende seçici kurul adına konuşan Eğitimci Hakkı Karadeniz, “Eserleri okudukça, çocuklarımızın Cumhuriyete bağlılıkları ve birikimleri bizleri çok sevindirdi. Gerçekten düşlerinde Atatürk'ü görmüşler, yaşamışlardı. Onları yetiştiren ailelerine ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Cumhuriyetimiz güçleniyor”

Daha sonra katılımcılara seslenen Başkan Selvitopu, Türkiye Cumhuriyeti denince akla ilk Mustafa Kemal Atatürk'ün geldiğini hatırlatarak, “Bağımsız bir devlet kurarak, insanların bu topraklarda özgürce yaşamasını sağladı. Bu çok kolay olmadı. O'nu çok iyi anlamalı ve öğrenmeliyiz. Yarışmamızın temel amacı da Mustafa Kemal Atatürk'ü genç kuşaklara anlatmak” dedi.

100. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin güçlenerek yoluna devam ettiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Bugün dünyanın sayılı ülkelerinden biriysek, bunu Mustafa Kemal Atatürk'ü borçluyuz. O'nun gösterdiği bu güçlü iradeye borçluyuz. O, düşünen, sorgulayan bir gençlik istiyordu. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bu nedenle Mustafa Kemal Atatürk gibi çok okuyun ve bilimin izinden gidin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere bilgisayar ve kitap setinden oluşan ödülleri, seçici kurul üyelerine de doğa dostu sertifikaları verildi.

Daha sonra yarışmada 1.'ciliği kazanan Karadağ, kompozisyonunu okudu. “Kutlu Düş” adlı eser ayakta alkışlandı.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere de “Nutuk” kitabı armağan edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası