Ege Postası
Geri

Duyurusu tam altın yapılan ödül, törende çeyreğe düşürüldü

Altın fiyatlarını gerekçe gösteren müdürlük, ödülleri kafasına göre değiştirdi. Çiğli Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediği ‘Bir bahar akşamı’ şiir dinletisinde şiir okuyup ödüle hak kazananlara ödüllerini önce tam altın olarak açıklayıp, ödül töreninde çeyrek ve gram altına çevirdi. Ödüllerin değiştiğini tören günü öğrenen öğretmenler büyük şaşkınlık yaşarken, öğrenciler ise ödüllerini kutu içerisinde aldığı için değişikliği daha sonra fark etti. Çiğli'de neler oluyo? Şiir yarışmasının ödülü son anda değişti
Duyurusu tam altın yapılan ödül, törende çeyreğe düşürüldü
Haberler / Güncel
18 Mayıs 2018 Cuma 12:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÜLSEN CANDEMİR/EGEPOSTASI-Çiğli Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; ilk, orta, liseler ve öğretmenler arası en güzel şiir okuma yarışması düzenledi. Şiirlere yönelik ilginin artması, Türkçe’nin daha iyi konuşulması amacıyla yapıldığı açıklanan yarışmada 1.cilere tam altın, 2.cilere yarım, 3.cü olan yarışmacılara da çeyrek altın ödülü vereceği açıklanmıştı. Finansmanını ilçe kaymakamlığı ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün karşıladığı yarışmada ödül töreni geldiğinde ise, herkes şok oldu. Öğretmenlerin tüm ödülleri çeyrek altına düşürülürken, öğrencilerde ise birinciye tam altın yerine çeyrek, ikinciye yarım altın yerine iki gram altın, üçüncüye ise çeyrek altın yerine bir gram altın verildiği ortaya çıktı. Gazetemize, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ‘Altın fiyatları arttı, ödülleri düşürelim’ dediği iddiaları ulaşırken, tüm ödüllerin fiyatı toplandığında, bugünkü kurda bile 8 bin 400 TL civarında tuttuğu,  müdürlüğün bunu büyük bir maliyet olarak görmesi dikkat çekti. 

     *Yarışma ile ilgili açıklanan 17 sayfalık yönergedeki ödüller dağılımıdır.       

BİRİNCİ, ÖDÜLÜNÜ ALMAYA GİTMEDİ

Yarışma duyurusu yapıldığında ödül olarak açıklanan tam altın yerine çeyrek, yarım altın yerine iki gram altın, çeyrek altın yerine ise bir gram altın hediye edileceğini öğrenen öğrencilerin büyük hayal kırıklığına uğradığı öğrenildi. Ödül değişikliği haberini alan, öğretmenler arası yarışmanın birincisi Ali Şahin’in de, tepki göstererek ödül törenine gitmediği öğrenildi. 

EGEPOSTASI’na konuşan Naime Tömek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Mürüvet Dindar, yapılan değişikliğin hoş olmadığını, kuruma olan güveni sarstığını ifade etti. Kendisinin de öğretmenler kategorisinde ikinci olduğunu söyleyen Dindar “Ödül töreninde saatler kala milli eğitim müdürlüğünden arandım. Provalar için erken gelmemizi söylerken, ödüllerde de değişiklik olduğu bilgisini verdiler. Ödüle layık görülen öğretmenlerin ödüllerini çeyrek altına, öğrencilerinkini ise çeyrek ve gram altına dönüştürdüklerini söylediler.” dedi.

ÖĞRENCİLERİN MOTİVASYONU DÜŞTÜ

Aylar öncesinden açıklanan yarışmada son anda değişiklik yapılmasının hoş olmadığını, kuruma olan güveni zedelediğini söyleyen Edebiyat öğretmeni, “Öğrenciler aylar öncesinden çalışmalara başladı. Uzun elemelerden geçtiler. Şiiri iyi seslendirme eğitiminden, sahnede nasıl durmaları gerektiğine kadar her aşamasını detaylı çalıştırdığımız öğrenciler, ödülle motive olmuşlardı. Eğer en başından maddi bir ödül verileceği açıklanmasaydı da çocuklarımızın aynı motivasyonla çalışacağından kuşkum yok. Birer plaket alır dereceye girdikleri için gururlanacaklardı. Ancak ödül töreni gününde, son dakika yapılan değişiklik öğretmenleri, öğrencileri ve velilerimizi şaşırtmıştır. Öğrencilerimiz hayal kırıklığına uğramıştır. Çocukların motivasyonu olumsuz etkilenmiştir. Hatta derece alan bir öğrencimizin ödülü ile bisiklet almayı planladığını, ancak ödül sonrası bu hayalini gerçekleştiremediği için çok üzüldüğünü söyleyebilirim. Aylar önce planlanarak, duyurusu yapılan herkesin de duyurulara göre kendisini hazırladığı bir yarışmada yapılan büyük değişiklik hiç hoş olmadı.” Diye konuştu.

AÇIKLAMA DAHİ YAPILMAMIŞ

Törende de ödüldeki değişiklikten bahsedilmediğini ifade eden Dindar, “Yapılan ödül değişikliğinin nedenleri törende açıklansaydı, herkesin bunu anlayışla karşılayacağına da inanıyorum. Kimse bu kadar hayal kırıklığına da uğramazdı. Ancak bu açıklama bile yapılmadı, herkes ödülünü törenden sonra kutuları açtıktan sonra öğrendi.” Dedi.

Ödüldeki değişikliklerin nedenine dair bilgi almak için aradığımız İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu, konu hakkında bilgisinin olmadığını söyleyerek, sorularımızı yanıtsız bıraktı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası