Ege Postası
Geri

EGİAD Hayat Okulu ile 15 yılda 1500 gence dokundu

Ege Genç İş İnsanları Derneği'nin (EGİAD) sosyal sorumluluk projelerinden biri olan EGİAD Hayat Okulu, 2 Kasım'da kapılarını açtı. Teknik açıdan yüksek yeteneklere sahip meslek yüksek okullarının sosyal güçlerini güçlendirerek iş seçenekleri tercih edilmelerini ve profesyonel hayata 1-0 önde başlamalarını sağlamak isteyen EGİAD, İzmir'deki üniversitelere bağlı meslek yüksekokullarından seçilen 100'ü aşkın başarılı gençlerin kariyerlerine destek olmak üzere eğitimlere başladı. 15 yıl boyunca devam eden program sayesinde bugüne kadar 1500 öğrenci iş hayatına EGİAD ile hazırlanmış oldu.
EGİAD Hayat Okulu ile 15 yılda 1500 gence dokundu
Haberler / Ekonomi
3 Kasım 2024 Pazar 10:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGİAD'ın sosyal sorumluluk projelerinden biri olan EGİAD Hayat Okulu, eğitimlerine EGİAD Dernek Merkezi'nde başladı. Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksek Okulu, Ege Üniversitesi, Demokrasi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Bakırçay Üniversitesi, Kavram Meslek Yüksek Okulu, Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu, Türk Hava Kurumu Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu olmak üzere; İzmir'deki 8 üniversiteden 100'ü aşkın meslek yüksekokulu öğrencisini ağırlayan proje olanaklarıyla, iş seçenekleriki önemli ayrıntılarda yeni donanımlara sahip olma bilincini yakalayacak. 'Yapay Zeka Hayatımızı Nasıl Değiştirecek?' İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Taylan Demirkaya, 'Geleceğin Meslekleri ve 21. Yüzyıl Yetkinlikleri'nde Genç Başarı Vakfı'ndan Seçil Yıldırım Çelebi, 'Zaman Yönetimi ve Organizasyon Becerileri'nde Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Engin Deniz Eriş, ' Kendini Tanıma ve İletişim Becerileri' Oyunda Kal Derneği'ndn Ece Sarıcı ve 'İş Dünyasından Tecrübe Paylaşımında' ise EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, EGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Barbak, İlker Erdiliballı, EGİAD İş Komisyonu Başkanı İsmail Girginoğlu gençlerle birikimlerini paylaşacak. 5 hafta boyunca sürecek eğitimler 30 Kasım'da Sertifika Töreni ile son bulacak.

Hayat Okulu'nun ilk büyüyen gençlerle bir araya gelerek açılış konuşmasını gerçekleştiren EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, hedeflerinin teknik yeteneklerinin sosyal gelişimi ile güçlendiğini söyledi. Yelkenbiçer, "Bu eğitim programı ile sizlerin okullarınızda elinizde değerli mesleki teknik bilgi ve öğrenebileceğiniz ek olarak, güvenilir güçlü adımlarla ilerleyebilmeniz için sahip olmanız gereken kişisel verilerinizi artırmayı amaçladık. Bugün burada, geleceğin mimarları olarak gördüğümüz siz gençlerimizle bir arada olduğunuz ve sizlerin hayat yolculuğunuza bir katkı sağlayacaklarını gururunu ortaya koyuyor" dedi.

'İSTİHDAM EDİLEBİLİR NİTELİKTE OLMANIZI AMAÇLIYORUZ'

EGİAD'ın, ürünlerin ve temsil ettikleri gelişmeyi sağlamanın sağlanması amacıyla sürdürülmesinin yanı, kent ve ülke ekonomisi ile sosyal kalkınmaya yönelik değer yaratma çabasında yığınla vurgulayan Yelkenbiçer, "2009 yılından başlayarak devam eden ve genç istihdamını geliştirmeye yönelik derneğimizin önemli bir faaliyeti olan Hayat Okulu Programı Projemizi bu yıl da sürdürüyoruz. Hayat Okulu Programımızın hedefi, gençler gibi başarılı meslek yüksekokulu (MYO)'nun iş hayatına hazırlığınızda destek olmak, iş insanlarıyla tanışmanıza imkan vermek ve interaktif eğitim ve çalışmalarla Ayrıca sizlerin MYO eğitimlerinizde edindiğiniz teknik yeterlilikleri sosyal gelişimi ile birleştirip, istihdam edilebilir nitelikte olmanızı ve başarılarınızı artırabilmeyi hedefliyoruz. bulmanız da hedeflerimiz arasındadır" diye konuştu.

Fırsatları değerlendirebilmek için önceliği eğitime vererek, gençleri analitik düşünebilen, iklime ve bilime açık nesiller olarak yetiştirmeye yönelik üreme işaretleri veren Yelkenbiçer, şöyle devam etti: "Elimizin dünyasında yerimizi almak için geçiş yaparak harekete geçmeliyiz.

Sizler gibi genç hayatımızla ve teknolojiye meraklı nesillerimizle, bu potansiyeli ortaya çıkarmak için gerekli adımları atmalıyız."

'ARA ELEMAN DEĞİL NİTELİKLİ ANA ELEMANLARSINIZ'

Üretim, yenilik ve ilerleme hızıyla geniş bir çağda, ülke olarak küresel genişlikte rekabet edebilmenin, gelişmiş ekonomilerle aynı çizgide yer alabilmenin güçlü ve yetkili bir iş gücüne sahip olmaktan kurtulmakan EGİAD Başkanı Yelkenbiçer, "Mesleki ve teknik eğitimin için taşıdığı önemin çizmek gerekir. İş gücünün yettiği sizler gibi mesleki ve teknik eğitim alan gençlerimiz oluşuyor. Mesleki eğitimin, sanayi ve teknoloji alanındaki gelişmelerin iç içe yaşandığı, çünkü günümüz iş dünyasında teorik bilgi kadar pratik becerilere de önem veriliyor. Maalesef iki yıllık mesleki yüksek okul mezunları için sık sık 'ara eleman' faaliyetlerde bulunuyorsunuz. Ancak biz, iş dünyasındaki önemli rolleri üstlenerek kritik işleri yerine getiriyorsunuz. , sistemin sadece sınırlı değil, bizzat itici gücünüzün ortaya çıkması. Sahip olabileceğiniz bilgi ve yetenekler sayesinde, üretimden teknolojiye, sanayiden hizmet sektörüne kadar her alanda zenginlerin doğrudan katkısını sağlıyorsunuz" diye konuştu.

'GENÇLERE BİR YOL HARİTASI SUNMAK İSTİYORUZ'

Ancak, mesleki bilgi ve bilginin yanı sıra 21. yüzyılda iş gücünde artık daha fazlasının arandığına dikkat çeken Yelkenbiçer, "Bugün sadece teknik bilginizle değil, aynı zamanda kişisel gelişim durumunuzda öne çıkmalısınız. Öğrenmeyi öğrenmeyi, kendinizi sürekli yenileyebilme kapasiteniz, eleştirel düşünebilme yeteneğiz, farklı Bakış açılarına açık olmanız, iş birliği yapabilmeniz ve problem çözmeniz, gelecekte sizi farklı kılacak.Artık geleceğin dünyasında, teknik bilginin yanı sıra yaratıcılık, dijital okuryazarlık, liderlik, etkili iletişim ve uyum yeteneği gibi kişisel beceriler çok önemli hale sizin için sadece geldi. Alanınızda yetkin bireyler olmayı değil, aynı zamanda daha geniş bir vizyona sahip, tüm dünyaya uyum sağlayabilen, güçlü ve ayrılmış bireyler olarak yetişmenizi hedefliyoruz. Bu süreçte size sadece bilgi değil, aynı zamanda bir yol haritası oluşturmaya kararlıyız" diye konuştu.

Daha sonra bir araya gelen İzmir Ekonomik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Taylan Demirkaya, 'Yapay Zeka' liderliğinde tavsiyelerde bulundu. Yapay zeka ile çalışma kendi gidişatlarını ve araştırmalarınızı kullanın diyen Demirkaya, "Yapay zeka ile çalışmadan önce problem, hedef, kitle, var olabilecek çözümler belirleyin. Hedef kitle ile kendi gözlemlerinizi ve görüşmelerinizi yapın. Kaynağı doğrulayın ve geliştirin" dedi.

Öte yandan 15 yıl boyunca devam eden program sayesinde günümüze kadar 1500 öğrenci iş hayatına EGİAD ile hazırlandığı belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası