Ege Postası
Geri

EGOD’tan yerli otomobil atağı

TÜBİTAK’ın geliştirdiği yerli otomobil modelinin 2019’da seri üretime geçeceğinin planlanması otomotiv sektöründeki firmaları heyecanlandırıyor. İduğ: İzmir kilit rol oynayacak
EGOD’tan yerli otomobil atağı
Haberler / Ekonomi
27 Eylül 2016 Salı 11:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, yerli otomobil gündemini yakından takip ettiklerini dile getirerek, yerli otomobil üretiminde İzmir’in kilit rol oynayacağını söyledi.

Yerli otomobil üretirken rekabet koşullarının da değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden İduğ, “Biz EGOD olarak İzmir’in yerli otomotivde kilit rol oynayacağını düşünüyoruz. Yerli otomobilin rekabet edebilmesi için hibrit otomobil üretmenin daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Çünkü normal yakıtla içten yanmalı motor üreterek otomobil yapan onlarca ülke var. Böyle bir rekabet piyasasında en üst sıraları zorlamanın anahtarını hibrit otomobilde görüyorum. Bu noktada bakanlığında devreye girmesi ve teşvikleri arttırması büyük önem arz etmektedir. Yerli otomobile yönelik yapılan çalışmalarda aracın menzilinin uzatılması planlanıyor. Biz EGOD olarak yerli otomobil üretiminde sahip olduğumuz firmaların gücüyle bunu başarabileceğimize inanıyoruz"dedi.

Yerli otomobilin üretilmesi ile ihracat oranlarının da artacağının altını çizen İduğ, ihraç fazlası ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlemenin temelinde yerli otomobil olduğuna vurgu yaptı. Otomotiv sektörünün ülke ekonomisinde kurtarıcı rol oynadığını ifade eden İduğ, “EGOD olarak yerli otomobil üretiminde üniversite- sanayi işbirliğini sürekli ve dinamik bir şekilde canlı tutuyoruz. Yaptığımız araştırmalar ve çalışmalar kapsamında İzmir yerli otomobil üretecek kapasite ve teknolojiye sahiptir. Biz e bu görevi yapmaya hazırız"diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası