Ege Postası
Geri

ENAG temmuz ayı enflasyon verilerini açıkladı

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) hesaplamalarına göre, mayıs ayında tüketici enflasyonu yüzde 13,18 ile rekor bir artış kaydetti. yıllık enflasyon ise yüzde 122,88 seviyesine çıktı.
ENAG temmuz ayı enflasyon verilerini açıkladı
Haberler / Ekonomi
3 Ağustos 2023 Perşembe 09:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ENAG, temmuz ayına ilişkin enflasyon hesaplamasını açıkladı. Buna göre, günlük fiyat değişimlerinden elde edilen ENAGrup Fiyat Endeksi (E-TÜFE) aylık aylık bazda yüzde 13,18 oranında arttı. ENAG, ocak-temmuz enflasyonunu yüzde 69,21, on iki aylık enflasyonu ise yüzde 122,88 olarak hesapladı.

KUZU ETİNDEKİ AYLIK ARTIŞ YÜZDE 18,38 OLDU

ENAG'ın aylık enflasyon bültenine göre, TÜİK alt grupları gösterge olarak alındığında aylık fiyat artışında ulaştırma sektörü başı çekti. Ulaştırma sektöründeki aylık fiyat artışı yüzde 22,08 oldu. En az aylık artış yüzde 1,13 ile giyim ve ayakkabı sektöründe gerçekleşti.

Madde bazında ise en yüksek fiyat artışı yüzde 22,86 ile kuru temizlemede oldu. Onu, yüzde 18,38 ile kuzu eti ve yüzde 17,05 ile zeytin, yüzde 15,84 ile dana eti ve yüzde 14,10 ile yumurta izledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası