Ege Postası
Geri

ERGİSAD üyelerine 'tarımsal ve kırsal kalkınma hibe destekleri' anlatıldı

Ereğli Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ERGİSAD), tarım ve hayvancılık konusunda yatırım yapmayı düşünen işadamlarına 'tarımsal ve kırsal kalkınma hibe destekleri' semineri verdi. Konya Ereğli merkezli derneğin üyelerinin...
ERGİSAD üyelerine 'tarımsal ve kırsal kalkınma hibe destekleri' anlatıldı
Haberler / Genel
27 Eylül 2013 Cuma 12:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ereğli Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ERGİSAD), tarım ve hayvancılık konusunda yatırım yapmayı düşünen işadamlarına 'tarımsal ve kırsal kalkınma hibe destekleri' semineri verdi.

Konya Ereğli merkezli derneğin üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği programa, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü Proje Başvuruları Birim Amiri Uzman Hasan Çoban konuşmacı olarak katıldı. Dernek üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği programa, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü Proje Başvuruları Birim Amiri Uzman Hasan Çoban konuşmacı olarak katıldı. Tarım ve Köy işleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği'nin ilgili komisyonu arasında imzalanan Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) hakkında bilgi vererek sunumuna başlayan Çoban, IPARD Programı'nın 25 Şubat 2008 tarihinde imzalandığını aktarıp şunları söyledi: "Bu program çerçevesinde belli alanlar destekleme kapsamına alınmıştır. Konya desteklenecek bütün alanları barındırmaktadır. Asgari destek miktarımız proje bedelinin yüzde 50'sidir ve desteklerimiz hibe niteliğinde olacaktır. Desteklenen işletmeler beş yıl süre ile izlenecektir."

Uzman Hasan Çoban, Ereğli’de desteklenecek alanları da şöyle sıraladı: "Et üreten işletmeler, süt üreten işletmeler, et, süt, meyve ve sebze ve su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kırsal turizm, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, yöresel ürünler ve el sanatları, kültür balıkçılığı, üretici gruplarının kurulması."

EN BÜYÜK DESTEK HAYVANCILĞA

Hayvancılık işletmelerine yüzde 65’e varan destekler verildiğini söyleyen Çoban, “Süt üreten ve et üreten hayvancılık işletmelerinde hayvan ve arazi maliyeti hariç inşaat işleri, makine ekipman alımı ve traktör destek kapsamında. Süt işleme tesislerine ise 1 milyon 500 bin Euro'ya kadar hibe veriliyor. Yatırım sonunda günlük en az 10 ton en fazla 70 ton kurulu üretim kapasitesine sahip olmak koşulu ile süt işleme tesislerinin modernizasyonuna veya kurulumuna yüzde 50’ye yakın karşılıksız destek veriliyor. Yatırım maliyeti en fazla 3 milyon Euro ise verilecek destek tutarı en fazla 1 milyon 500 bin Euro” dedi.

KIRSAL TURİZME YÜZDE 50 DESTEK

IPARD Programı kapsamında 3 tedbir altında 10 alt tedbir bulunduğunu açıklayan Çoban, “IPARD programı vasıtasıyla kırsal alanlarda ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve mevcut işletme yapılarının güçlendirilmesi, kırsalda yaşayan insanlarımızın gelir ve refah seviyelerinin arttırılması Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun öncelikleri arasında yer alıyor. IPARD desteklemelerinden biri olan kırsal turizm alt tedbirinde ise, en fazla 25 tek veya çift yataklı konaklama tesisleri, yeme-içme tesisleri, açık alan spor aktiviteleri halısaha, açık yüzme havuzu, at biniciliği gibi kurulan tesisler destekleniyor” ifadelerini kullandı.

ERGİSAD Başkanı Ahmet Aydoğan ise özellikle son yıllarda büyük önem kazanan tarım ve hayvancılık konusunda Ereğli’nin öne çıkması adına gerekli bütün çalışmaları yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası