Ege Postası
Geri

ESHOT’a Sayıştay darbesi!

İzmir’de toplu ulaşım hizmetlerini yerine getiren ESHOT Genel Müdürlüğü’nde tasfiye şoku patlak verdi. Sayıştay’ın hazırladığı son raporun ardından kurum bünyesinde faaliyet gösteren kantinlerin kapatılmasına karar verildi, gelişmeler İZ-YÜK kooperatifinde deprem etkisi yarattı. Garajlarda tasfiye şoku
ESHOT’a Sayıştay darbesi!
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Eylül 2017 Perşembe 12:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nde alınan son encümen kararı ortalığı karıştırdı. Sayıştay raporunu gerekçe gösteren kurum yönetimi 2006 yılından bu yana personele hizmet veren kantinlerin tamamını kapatma kararı aldı.

SAYIŞTAY RAPORU ORTALIĞI KARIŞTIRDI

ESHOT Genel Müdürlüğü çatısı altında faaliyet gösteren ve kurum personelleri tarafından kurulan S.S. İZ-YÜK Tüketim Kooperatifi kapanmanın eşiğine geldi. Sayıştay’ın önceki yılki raporlarına yansıyan bulgular ve kooperatife yönelik usulsüzlük yönündeki tespitleri üzerine başta garajlar olmak üzere, aktarma merkezleri ve ağır bakım istasyonlarında bulunan 27 adet kantin-büfenin tasfiye edilmesine karar verildi. ESHOT Genel Müdürlüğü’nün encümen toplantısında aldığı söz konusu karar kooperatife tebliğ edilirken, bu sefer de yeni bir kriz patlak verdi.    

TASFİYE KRİZİ PATLAK VERDİ

ESHOT bünyesinde çalışan personel tarafından 2006 yılında kurulan kooperatifin işlettiği ve yaklaşık 4 bin personele hizmet veren 27 ayrı noktadaki kantine gönderilen yazıya göre, yıl sonuna kadar kademeli olarak büfe alanlarının boşaltılması istendi. Bu gelişmelerle birlikte kantinlerde çalışan 80’e yakın personelin iş akitlerine son verilmeye başlandı.

ESHOT PERSONELİ BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞADI

ESHOT çalışanlarının yanı sıra, vatandaşlara ve yolculara da uygun fiyatlara hizmet veren büfelerin kapatılmaya başlanması sonrasında ESHOT’tan dikkat çeken bir hamle de beraberinde geldi. Kantinlerin ve büfelerin yerine kahve makineleri ve otomatlar yerleştirilmeye başlandı. Ancak, hizmete alınan makinelerde fiyatları pahalı bulan garaj personelleri ve otobüs şoförleri ise mağduriyetle karşılaştıklarını ileri sürdü, duruma isyan etti.

KOOPERATİF TAHLİYEYE İTİRAZ ETTİ, SÜRECİ MAHKEMEYE TAŞIDI

Diğer yandan, ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan tasfiye hamlesi sonrasında kapanmanın eşiğine gelen İZ-YÜK Kooperatifi yönetimi söz konusu encümen kararını yargıya taşıdı. Karara karşı Bölge İdare Mahkemesi’nde iptal davası açan kooperatif, yürütmenin durdurulmasını talep etti. Sayıştay’ın olumsuz tespitleri neticesinde yeni savunma sunan kooperatif, tüm giderlerini kendi kasasından karşıladığını, ESHOT Genel Müdürlüğü’nden ayrı bir tüzel kişiliğe sahip olduğunu ve kantinlerin yürürlükteki yasa ile mevzuatlara uygun işletildiğini belirterek tahliye kararına karşı itirazda bulundu. Yıl sonuna kadar tahliyesi istenen kantinler sırayla kapatılmaya başlanırken, devam eden yargı süreci nedeniyle bu sefer gözler ESHOT Genel Müdürlüğü’nün atacağı bir sonraki adıma çevrildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası