Ege Postası
Geri

ESİDEF’li işadamları, TUSKON Zirvesi’nden milyonlarca dolarlık anlaşmayla döndü

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından İstanbul’da düzenlenen Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü Zirvesi’ne katılan Egeli işadamları 2 bin 500 iş görüşmesi yaptı. Zirvede stand açan Ege ve Batı Akdeniz Sanayici...
ESİDEF’li işadamları, TUSKON Zirvesi’nden milyonlarca dolarlık anlaşmayla döndü
Haberler / Ekonomi
21 Haziran 2013 Cuma 12:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından İstanbul’da düzenlenen Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü Zirvesi’ne katılan Egeli işadamları 2 bin 500 iş görüşmesi yaptı.

Zirvede stand açan Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) üyesi 17 firma ve 105 katılımcı işadamı anlaşmalarla döndü. 20 Haziran Perşembe günü İstanbul Fuar Merkezi'nde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen organizasyona, yurt dışından da bakanlar, üst düzey bürokratlar ve gazeteciler katıldı. Ardından dünyanın 130 ülkesinden gelen 1428 yabancı işadamı ikili iş görüşmeleri yaptı. Zirve boyunca stantlarda ve ikili iş görüşme masalarında sıkı pazarlıklar yapan Egeli firmalar, milyon dolarlık anlaşmalar için ön görüşmeler yaptı. Egeli firmalar, mobilya ve inşaat ana sektörlerinin altında birçok sektörde ortaklık ve ticaret için fırsat kovaladı.

Zirveyi değerlendiren ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara, mesafelerin kısaldığı dünyada ticareti, verimli ve inovasyona açık bir şekilde yapanın başarılı olduğunu söyledi. Özkara, "Globalleşen dünyada her geçen gün mesafeler kısalıyor. Artık dünya pazarlarına ticaret için verimli ve inovatif ürünler üretmek gerekiyor. Bizde ESİDEF olarak dünya pazarını üyelerimizin ayağına getirip, hem ticari kazanımlar elde etmenin gerekliliğini hem de vizyonu olanın başaracağını göstermek istedik. Bu bağlamda katıldığımız zirvede Ege’den birçok firma ön görüşme yaptığı yabancı firmalar ile iyi niyet anlaşmaları imzaladı. Ticaret ve yatırım düşündükleri ülkelere fizibilite amacıyla gidecekleri tarihleri karşılıklı kararlaştırdılar." diye konuştu.

"HEM TİCARET YAPIYORUZ HEM DE ÜLKEMİZİ TANITIYORUZ"

Zirvenin ardından Ege Bölgesi’ndeki ESİDEF’e üye derneklerin birçok ülkeyi konuk ettiğini aktaran Mustafa Özkara, bu organizasyonla hem ticaret yaptıklarını hem de Türkiye’yi tanıttıklarını ifade etti. "İnanıyoruz ki, gelen misafirlerimiz bizleri daha yakından tanıyınca hem ticaretimiz artar hem de birlikteliğimiz." diyen Özkara, "Zirvede gördük ki, üye işadamlarımız ürettikleri mallarını yurt dışına satmak için ciddi gayret gösteriyor. Birçok firmamız ihracat yaptığı ülkelerin sayısını artırırken kimileri de ilk defa ihracatın kapılarını araladı. Yurt dışından gelen 1428 firmamın tamamının ithalatçı olması bu organizasyonunun Türkiye ve KOBİ’lerimiz için ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha gösterdi. Bu ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum. Değişen ve gelişen dünya ekonomisinde Türkiye’nin hak ettiği yere bu tür organizasyonların katkı yapacağını inanıyorum." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası