Ege Postası
Geri

Eber Gölü'ne giriş ve çıkış yasağı

Afyonkarahisar Valiliği, 'Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan' olarak tescil edilen Eber Gölü'ne giriş ve çıkışların ikinci bir emre kadar yasaklandığını duyurdu. Emre aykırı hareket edenlere Kabahatler Kanunu'na göre idari yaptırım uygulanacağı açıklandı.
Eber Gölü'ne giriş ve çıkış yasağı
Haberler / Ege
2 Eylül 2025 Salı 14:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Afyonkarahisar Valiliği'nden yapılan açıklamada 2 Eylül tarihinden itibaren Eber Gölü'ne giriş ve çıkışların ikinci bir emre kadar yasaklandığı duyuruldu.

Açıklamada, "Bolvadin, Çay ve Sultandağı ilçelerine sınırı bulunan 'Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan' olarak tescil edilen ve aynı zamanda doğal sit alanı statüsüne sahip Eber Gölü'nü korumak için İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde sıkı tedbirler alınmaya devam ediyor. Gölde meydana gelen saz yangınlarıyla mücadele kapsamında yoğun tedbir alan ekipler, alanın büyük olması, göle birçok giriş çıkış noktası bulunması ve gölün bataklık olması nedeniyle müdahalelerde zaman zaman güçlük yaşıyor. Bu kapsamda 5-6 noktada muhtemelen kasıtlı olarak çıkarıldığı düşünülen yangınların söndürülmesi için yörede yaşayan halkın can ve mal güvenliğini sağlayabilmek amacıyla Eber Gölü'ndeki yangınlar sona erinceye ve ikinci bir Valilik emrine kadar 02.09.2025 tarihi itibarıyla göle giriş ve çıkışlar yasaklandı. Valilik emrine aykırı hareket edenlere Kabahatler Kanunu’nca idari yaptırım uygulanacak" denildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası