Ege Postası
Geri

Ebu Katade sınır dışı edilecek

İngiltere hükümetinin 8 yıldır sınır dışı etmeye çalıştığı din adamı Ebu Katade'i yarın Ürdün'e teslim edeceği öne sürüldü.Ürdün'ün terör suçundan iadesini istediği Ebu Katade'nin gece yarısından sonra özel uçakla bu...
Ebu Katade sınır dışı edilecek
Haberler / Dünya
6 Temmuz 2013 Cumartesi 17:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İngiltere hükümetinin 8 yıldır sınır dışı etmeye çalıştığı din adamı Ebu Katade'i yarın Ürdün'e teslim edeceği öne sürüldü.

Ürdün'ün terör suçundan iadesini istediği Ebu Katade'nin gece yarısından sonra özel uçakla bu ülkeye gönderileceği belirtildi. Zanlıya, insan hakları örgütlerinden gözlemciler de eşlik edecek.

Basında yer alan iddiaların sorulması üzerine İngiltere İçişleri Bakanlığın sözcüsü konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Ebu Katade, 2001'den bu yana İngiltere'de birçok kez hapse girip çıkmış, en son Mart ayında kefalet şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle yeniden hapse atılmıştı.

Ürdün, geçtiğimiz ay bir iade anlaşmasına imza atarak, Ebu Katade'ye işkence yapılabileceğine dair İngiliz mahkemelerinin endişelerini gidermiş ve zanlının iadesi önündeki engeli kaldırmıştı.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası