Ege Postası
Geri

Edirne'de Kutlu Doğum coşkusu salona sığmadı

Edirne'de düzenlenen 'Kutlu Doğum' gecesine katılan binlerce kişi kapalı spor salonuna sığmadı. Müftülük tarafından düzenlenen ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği geceye Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkan...
Edirne'de Kutlu Doğum coşkusu salona sığmadı
Haberler / Güncel
19 Nisan 2013 Cuma 05:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Edirne'de düzenlenen 'Kutlu Doğum' gecesine katılan binlerce kişi kapalı spor salonuna sığmadı.

Müftülük tarafından düzenlenen ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği geceye Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ve Diyanet İşler Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz katıldı. Binlerce vatandaş program öncesinde Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'na akın etti. Salona sığmayan insanlar ise dışarıya konulan dev ekranda kutlu doğum coşkusuna ortak oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gece Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla devam etti. Edirne Valisi Hasan Duruer, peygamber efendimizin sadece çöle inen nur değil, kalplere, gönüllere ve kainata inen bir nur olduğunu söyledi. Duruer, "O, nebiler nebisi, peygamberler peygamberidir. Onun getirdiği ilkeler sayesindedir ki, müslümanlar bin yıldan fazla dünyanın efendisi olmuşlardır. İşte 4 halife, Emeviler, Abbasiler, Selçuklular ve Osmanlılar. O'nun ilkelerinden ne zaman uzaklaşılmış, işte şu an ki müslümanların zelil durumudur. Müslüman ülkeler maalesef birbiriyle ittifak halinde değiller, maalesef onun ilkelerine uymuyorlar. Uymadıkları için de zelil durumdalar. Bütün kainatın O'nun getirdiği ilkelere, nura ihtiyacı olduğunu değerlendiriyorum. Bu muhteşem kalabalık da istikbalde görünen en gür sedanın İslamın olacağını müjdeliyor" dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, Kutlu Doğum'un bu yıl "Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru" konusunu gündeme taşıdığını söyledi. Allah'ın insanlara "Onurlusun, mükerremsin, en değerli varlık sensin" dediğini anlatan Yılmaz, bu nedenle insanın sorumluluk duygusuyla hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Yılmaz, "Siz karşınızdaki insanın onurunu ne kadar yüceltirseniz, şahsi onurunuzu o kadar yüceltir ve değerli hale gelirsiniz. Karşınızdakinin onurunu ne kadar rencide ederseniz, ne kadar zarar verirseniz, birlikte kendi onurunuz da o kadar çöker. Bu alemde onurla yaşamak için karşımızdakinin onuruna saygı göstermeye, onu onurlu kılmaya ihtiyacımız var. Kibrimizle, kıskançlığımızla, fitnemizle başkalarını onursuzlaştıracak işler yaptığımız zaman önce kendimiz küçülür, kendimiz alçalırız. Başkalarının onuruyla uğraşmak yerine önce kendi onurumuzu koruyacak, dik duracak ve haysiyetimizle bu topraklarda kardeşçe yaşayacak bir barış ortamı tesis etmek gibi bir sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilere ödüller verildi. Kutlu Doğum programının finalini ise Bosna Hersek'ten gelen Fatih Sultan Mehmet Korosu yaptı. Korunun seslendirdiği birbirinden özel ilahiler geceye katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası