Ege Postası
Geri

Ege 11 can daha yuttu

YUNANİSTAN’ın Ege’deki Sisam (Samos) Adası’nın Galazio mevkisinde, içinde 28 sığınmacı bulunan sandal, dün kötü hava şartları nedeniyle kabaran denizde azgın dalgalar arasında alabora oldu.
Ege 11 can daha yuttu
Haberler / 3. Sayfa
2 Kasım 2015 Pazartesi 11:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kazada, 4’ü bebek, 2’si çocuk, 5’i kadın 11 sığınmacı Sisam’a ulaşamadan can verdi. Yunan kurtarma ekipleri 15 sığınmacıyı sağ olarak karaya çıkarırken, 2 kişinin kayıp olduğu açıklandı. Yunan kurtarma ekipleri, Sisam sahiline 10 metre mesafede önce bir kadının cesedini buldu. Alabora olan sandalın altından 10 ceset daha çıktı.

3 GÜNDE 59 CAN
Böylece, sadece geçtiğimiz perşembe gününden düne kadar Ege’nin yuttuğu sığınmacı sayısı 59’a yükseldi.

Kayıp sayısı hâlâ belirsizliğini korurken, Rodos Adası’nda içinde 150-200 sığınmacının olduğu büyük bir teknenin kayalara çarpması son anda önlendi. Teknedeki 11 yaşındaki bir kız çocuğu ile 50 yaşındaki bir erkek sığınmacı tedbir amaçlı hastane kaldırıldı.

FIRTINADA CAN PAZARI
ÇANAKKALE’nin Ayvacık ilçesine bağlı Sivrici Koyu’ndan önceki gün saat 17.00 sıralarında Yunanistan’ın Midilli Adası’na yasadışı yollardan gitmek için denize açılan çoğunluğu Afganistan uyruklu kaçakların bulunduğu 3 lastik bot, olumsuz hava koşulları nedeniyle battı.

O sırada bölgeden geçen bir kuru yük gemisi durumu sahil güvenlik ekiplerine bildirdi. Kuru yük gemisinin mürettebatı deniz yüzeyindeki 130 kaçağı kurtardı. Sahil güvenlik ekipleri de 7 kaçağı helikopterle kurtardı. Durumları ağır olan 7 kişi Edremit Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada tedaviye alınan kaçaklardan 2 çocuk hayatını kaybetti. Denizde arama yapan sahil güvenlik botları 1 kadın ve 1 çocuk cesedine ulaştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası