Ege Postası
Geri

Ege Denizi'nde korkutan deprem

Ege Denizi'nde saat 12.36'da meydana gelen Richter Ölçeği'ne göre 4.6 büyüklüğündeki deprem, Bodrum'dan da hissedildi. Kısa süreli korkuya neden olan deprem, hasara yol açmadı. Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü 4.5 olarak açıkladı. Prof. Dr. Ahmet Ercan, depremin artçı olduğunu söyledi.
Ege Denizi'nde korkutan deprem
Haberler / Güncel
24 Ekim 2017 Salı 13:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre, bugün saat 12.36'da merkez üssü Ege Denizi'nin Bodrum Akyarlar'ın 10 kilometre açığı olan, 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin 19 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Bodrum ve çevresinde hissedildi. Kısa süreli korkuya neden olan deprem hasara yol açmadı.

KORKUP, ÇOCUKLARINI OKULDAN ALDILAR

AFAD'ın 4.6 olarak açıkladığı depremin büyüklüğünü Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 4.5 olarak açıkladı. 

Deprem, Bodrum'un Yalı Mahallesi'nin yanı sıra ilçe merkezindeki Kumbahçe, Eskiçeşme ve Cevat Şakir mahallelleri ile çevre ilçelerden de hissedildi. Sarsıntı ile birlikte panik yaşanırken, Bodrumlular ev ve işyerlerini terkedip, açık alanlara ve parklara çıktı. Can ve mal kaybı yaşanmazken, Kumbahçe Mahallesi'ndeki Atatürk İlkokulu'na yakın bölgede oturan veliler, okula gelerek öğle tatilini de fırsat bilip, çocuklarını da alarak evlerine döndü. 

Depremi otoparkta çalışırken hisseden İsmail Delice, "Bu kez çok şiddetli sarsıldık. Aralarda küçük sarsıntılar oluyordu ama bu hem şiddetliydi hem de uzun sürdü. Heyecanlandık" dedi.

BODRUM KAYMAKAMI: OLUMSUZ BİR DURUM YOK"

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Ege Denizi'nde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ilçede herhangi olumsuzluğun yaşanmadığını bildirdi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, depremin artçı olduğunu söyledi.  Depremle ilgili ilçede herhangi sıkıntının yaşanmadığını ifade eden Yılmaz, "Bize gelen olumsuz bir durum yok." diye konuştu. 

ROF.DR. ERCAN: BODRUM'DAKİ DEPREM ARTÇI

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi, Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yazılı açıklama yaparak Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, bugün saat 12.36 sıralarında meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki sarsıntının geçen 21 Temmuz'daki depremin artçısı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ercan, Bodrum'da geçen 21 Temmuz'da meydana gelen depremin artçılarının sürdüğünü belirterek şunları dile getirdi:

"Bugün saat 12.35'de olan depremin odak derinliği 5.7 kilometredir. Artçı depremin 5.7 kilometre ile sığ olması nedeniyle bölgenin güçlü olarak sarsılmasına neden olmuştur. Bundan 2 ay önce yerinde yaptığımız çalışmalarda Yalı'nın deprem gizil gücünün yüksek olduğunu, ayrıca Yalı önünde depremcik oğullaşmasının yoğun olduğunu gördük. Durum gösteriyor ki artık bu yörede gerginlik sönüm sürecine girmiştir. İleri de daha seyrek, büyük olmayan artçı depremler olacaktır. Bu bölgede daha büyük bir yıkıcı deprem beklemiyorum."
(DHA-AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası