Ege Postası
Geri

Ege Denizine kaçak göçmen akını

İç karışıklık, ekonomik ve siyasi belirsizlikler nedeniyle ülkelerini terk edip Türkiye'ye sığınan ve buradan Ege Denizi, Akdeniz ve Karadeniz'i kullanarak yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan kaçak göçmenlere karşı eylül ayında yürütülen operasyonlarda 3 bin 20 kişi yakalandı. Yılın 9 ayında ise denizlerimizde yakalanan göçmen sayısı ise 19 bin 685'e ulaştı. Bunların 18 bin 485'i sadece Ege Denizi'nde yakalandı. Sadece 9 ayda 18 bin 485 kaçak göçmen yakalandı
Ege Denizine kaçak göçmen akını
Haberler / Güncel
2 Ekim 2018 Salı 11:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çeşitli nedenlerle ülkelerini terk eden ve daha iyi bir yaşam ümidiyle ölümü göze alan kaçak göçmenlerin Ege Denizi, Akdeniz ve Karadeniz'i kullanarak "umuda yolculuğu" sürüyor. Düzensiz göçmenlerin en fazla kullandığı deniz yolunda Ege Denizi, açık ara ilk sırada yer alıyor.

ÖLÜMLER DE ARTIYOR

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, eylül ayında 88 olayda 3 bin 20 kaçak göçmenin 2 bin 993'ünü sadece Ege Denizi'nde yakaladı. Eylül ayında 9 kaçak göçmen ise denizde boğuldu. Geçen yılın aynı ayında 3 bin 407 kaçak göçmen yakalanırken 24 kişi de denizde boğularak hayatını kaybetmişti.

EGE'YE AKIN EDİYORLAR

Yılın 9 ayında denizlerde yakalanan kaçak göçmen sayısı ise 19 bin 685 oldu. "Umuda yolculuğa" çıkanların 18 bin 485'i Ege Denizi'nde geri kalanları ise Akdeniz ve Karadeniz'de yakalandı.

Bu süre zarfında 72 kaçak göçmen boğularak ya da hipotermi nedeniyle hayatını kaybetti.

Geçen yılın aynı döneminde 15 bin 540 kaçak göçmen yakalanmış, 51 kişi yaşamını yitirmişti. (A.A)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası