Ege Postası
Geri

Ege-Koop Ankara'ya açıldı

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan İzmir'de kentleşme projesi uygulanmadığını, arsa üretilmediğini, kentin imarsız ve plansız kentleşmeye terk edildiğini öne sürdü. Aslan, İzmir'de arsa bulamadıkları için Ankara'da projelendirdikleri 640 konutluk Smyrna Evlerini 150 milyon TL'ye yapacaklarını açıkladı. Ege-Koop İzmir'in plansız kentleşmeye terk edildiğini öne sürerek
Ege-Koop Ankara'ya açıldı
Haberler / İzmir
6 Nisan 2015 Pazartesi 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında hem İzmir'de yaşadıkları sorunları, hem de Ankara'da başlayacakları 640 konutluk Smyrna Evleri projesini anlattı. Arsa bulamadıkları, belediyeler de imarlı arsa ve konut alanları üretmediği için İzmir'de yeni kent projeleri uygulayamamaktan ötürü çok üzgün oldukların belirten Aslan, "Ancak İzmir markası olan Ege-Koop'u Ankara'ya ve Türkiye'ye taşımaktan da çok mutluyuz. Ege-Koop olarak üzüntüyü ve mutluluğu birlikte yaşıyoruz" dedi.



İzmir’in konut markası Ege-Koop, İzmir dışında ilk büyük projesini başkent Ankara’da hayata geçiriyor. Ankara Etimesgut’da, Çankaya Üniversitesi Kampüsü ve Eskişehir Yolu’na iki kilometre mesafede toplam 80 bin metrekarelik inşaat alanında hayat bulacak 640 konutluk Ege-Koop Smyrna Evleri’nin daha proje aşamasında büyük yankı uyandırdığını belirten Genel Başkan Hüseyin Aslan, “ Temeli Mayıs sonunda atmayı planlıyoruz ama ilk üyelerimizi kaydetmeye başladık bile. İzmir’i yönetenlerin kıskançlığı ve vefasızlığını hak etmedik, Ankara ise çok farklı. Dış kaynaklı bir kredi kullanma noktasında da son aşamaya gelmiş durumdayız” dedi.

Aslan, Ege-Koop Smyrna Evleri projesini yerel ve ulusal medyanın üst düzey temsilcileri ile paylaştı. Konuşmasına gecekondulaşmanın, kaçak yapılaşmanın çığ gibi büyüdüğü, plansız kentleşmenin hayatı çekilmez hale getirdiği ve insanca yaşanabilecek bir ev sahibi olabilmenin hayalden öteye geçemediği İzmir’de on iki farklı projeden bahsederek başlayan Aslan, 5 milyon metrekarelik bir alanda 30 bin konut ürettiklerini, 150 bin insanı ev sahibi yaptıklarını anlattı.


BU KISKANÇLIĞI VE VEFASIZLIĞI HAKETMEDİK”
56 milyon dolar dış kaynak, 131 milyon dolar kredi ve toplamda 1 milyar 870 milyon dolarlık yatırımla İzmir ekonomisine hayat verdiklerini vurgulayan Aslan, “ Buna karşın maalesef 30 yıldır dürüst iş yapmanın, konut sektöründe dengeyi ve fiyat istikrarını sağlamanın, dar gelirlileri, evsizleri ev sahibi yapmanın bedelini ödüyoruz. Belki takdir beklemek iyimserlik olabilir ancak; bedel ödememeyi istemek ise bizim en doğal hakkımız olmalıdır. İzmir’i yönetenlerin ilgisizliği, kıskançlığı, kısır değerlendirmeleri bugün Ege-Koop’u hak etmediği bir olumsuz tabloyla karşı karşıya bırakmıştır” dedi.



MESLEK GRUPLARINA TOPLU BLOK BAZINDA ÜYE KAYITLARINA BAŞLADIK”
Bu vefasızlığı yıllar önce gördükleri için anatüzükte değişiklik yapğtıklarını ve Türkiye’ye açılma kararı aldıklarını kaydeden Aslan, “ Bizi pek ciddiye almayanlara, inanmayanlara ve bizi hayalcilikle suçlayanlara büyük dev bir projeyle cevap vererek, 50, 100 değil tam 640 konutluk SMYRNA Evleri ile cevap veriyoruz. Çankaya Üniversitesi Kampüsü’ne 2 km, Başkent Üniversitesi’ne 11 km yakınlıkta, TOKİ Yapracık konutlarına da 1 km uzaklıkta yeralan Smyrna Evleri’ni 7-15-17 kat olarak planladık. Ortak kullanım alanları dahil 239-342 m2 arası 4+1 daireler ve 4+1 dubleksler ile 177-193 m2 arası 3+1 daireler mevcut. Temeli mayıs ayında planlıyoruz ancak daha şimdiden üye kayıtlarına başladık bile. İzmir’de görmediğimiz ilgi ve desteği Ankara’da fazlasıyla görüyoruz. Ayrıca proje için çok uygun koşullarda dış kaynaklı kredi görüşmelerimiz de son aşamaya gelmiş durumda. Bu kredi imkanını İzmir için de değerlendirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

KENTSEL DEĞER BÜYÜK FİRMALARA PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞTİR”
İzmir’in imarsız-plansız kentleşmeye, gecekondulaşmaya, kaçak yapılaşmaya terk edilmiş özellikle Menderes, Kemalpaşa, Menemen ve Seferihisar akslarının kentleşme açısından başı boş bırakılmış olduğunu da dile getiren Aslan, sözlerini şöyle noktaladı: “ Belediyeler bir metrekare dahi arsa üretmemiş, bu yetmezmiş gibi haksız rekabet ortamı oluşturmuş, İzmirlileri İstanbul’dan, Ankara’dan gelen büyük firmaların insafına terk etmiştir. Kentsel değer artışı halka değil büyük firmalara, rantiyecilere adeta peşkeş çekilmiştir. Kentsel dönüşümde belediyeler, yasal görevlerini yapmamış, konut kooperatiflerine öncü olmamış, belirsizlik, kafa karışıklığı ve fırsatçılık adeta teşvik edilmiş, dönüşüm adına gökdelenler inşa edilmiş, kentsel dönüşüm bugün için İzmir’de fiyasko sözcüğüyle anılır olmuştur.”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası