Ege Postası
Geri

Ege Postası, DİSK Genel Başkanı Kani Beko'yu ağırladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet ihalesini kaybeden İZELMAN'ın 650 işçisinin ne olacağı sorusu DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun başını ağrıtmaya devam ediyor. Beko, "o işçilerin ekmeğini kaybetmesine izin vermeyeceğiz. Başkan Kocaoğlu'yla görüşmelerimiz devam ediyor. 650 işçi kardeşimizi DİSK olarak işsiz bırakmayacağız" diye konuştu.
Ege Postası, DİSK Genel Başkanı Kani Beko'yu ağırladı
Haberler / Güncel
18 Nisan 2013 Perşembe 14:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BÜNYAMİN DOBRUCALI/ HABER SERVİSİ- Bu yıl 1 Mayıs işçi Bayramı İzmir açısından farklı bir önem kazanmaya başladı. 'İşçi Bayramı' kutlamalarının yapılacağı gün Büyükşehir Belediyesi'ne hizmet veren 650 işçinin işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olması o güne farklı bir anlam yüklüyor. İZELMAN kadrosunda çalışan 650 işçinin işini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalmasına yol açan süreç, Büyükşehir'in açıtğı hizmet ihalesinin Hanoğlu-Zigana Ortak Girişim Grubu'nun kazanmasıyla start almıştı. DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'na üye olan 650 işçinin durumu ister istemez DİSK'in de sürecin içine girmesine neden oldu. DİSK'in çiçeği burnunda Genel Başkanı Kani Beko, krizin patlak verdiği ilk günden itibaren konunun en yakın takipçisi. 

KOCAOĞLU'YLA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Ege Postası'nı ziyaret eden DİSK Genel Başkanı Kani Beko "Başkan Kocaoğlu'yla konu hakkında görüşmelerimiz devam ediyor. 650 işçi kardeşimizin belediye bünyesinde devam etmesi için formül arıyoruz. O süreç netleşene kadar biz bu işçi kardeşlerimize DİSK olarak sahip çıkar, ekmeksiz bırakmayız" dedi. Beko, "ihaleyi kazanan firma bizimle görüşmek istedi ama ben kabul etmedim. Onlarla görüşecek bir şeyimiz yok. Şu anda benim işçi kardeşlerim asgari ücretin 4 katı maaş alıyor, yılda 4 ikramiye alıyor. Bu şirketin vereceği rakamlar belli. Kazanılmış haklarımızın heba olmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu. Asıl sıkıntının yasadan kaynaklanan taşeron sistemi olduğunu vurgulayan Kani Beko, bu sorun sadece İzmir'in değil, Türkiye'deki bütün işçilerin sorunu olduğunu hatırlattı. 



İŞÇİ ARKADAŞLARIM O FİRMAYA GİTMEZ
Başkan Kocaoğlu'yla birlikte çözüm arayışlarının devam edeceğini belirten Kani Beko "söz konusu arkadaşlarımızın hepsi konusunda uzman arkadaşlar. İhaleyi kazanan şirketin "gelin konuşalım" çağrısına hiçbirinin uymayacağını arkadaşların gözlerinden anlıyorum. O firma yetkilileri çalışacak bilgili 650 arkadaşı nereden bulacak merak ediyorum" diye konuştu.

1 MAYIS KUTLAMALARI TAKSİM'DE
DİSK olarak 1 Mayıs'ı ne olursa olsun Taksim'de kutlayacaklarını belirten Kani Beko, "İçişleri Bakanı Muaammer Güler'in 'Taksim'de inşaat var, kutlama olmaz' yönündeki açıklamasının kendilerini durduramayacağını vurguladı. Beko, DİSK olarak biz bir yolunu bulur, o meydanda kutlamamızı yaparız. İnşaat çalışmaları izin vermezse, bir yolunu bulur önce oraya gider ardından o bölgede bize neresi yeterse kutlamamızı orada yaparız. Ama, bu 1 Mayıs'ta DİSK kesinlikle Taksim'de olacak" diye konuştu.

ÇÖZÜM İÇİN ADRES TBMM'DİR
Toplumsal barış için gündeme gelen 'Akil İnsanlar' projesine DİSK olarak kendilerinin de çağrıldığını hatırlatan Kani Beko, "bundan bir kaç yıl evvel anayasa için tasarı hazırlayıp vermiştik, iktidar o çalışmayı görmezden geldi. Bugün de toplumsal barış için aynı durumun oluşmasını istemiyoruz. Konuyla ilgili arkadaşlarıma söyledim, 'çözüm için yapılması gerekenleri" madde madde çıkartıyorlar. Ama bence olması gereken meclis çatısı altında siyasi parti temsilcilerinden oluşan bir komisyonun oluşturulmasıdır. Çözümün adresi TBMM olmalıdır dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası