Ege Postası
Geri

Ege Üniversitesi'nde işçilerin eylemi sürüyor

Ege Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan ve toplu iş sözleşmesinden kaynaklı geriye dönük alacaklarının ödenmesi için iş bırakan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) İzmir Şubesi üyeleri eylemlerine devam ediyor.
Ege Üniversitesi'nde işçilerin eylemi sürüyor
Haberler / İzmir
10 Ağustos 2023 Perşembe 15:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sağlık-İş Sendikası İzmir Şubesi’ne üye işçiler, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde toplu iş sözleşmesinden (TİS) doğan alacaklarının ödenmesi için pazartesi günü başladıkları eylemlerini dördüncü günde de sürdürüyor. İşçiler, her gün Ege Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği önünde bir araya gelerek "İşimiz, ekmeğimiz, geleceğimiz için birleşin" yazılı pankart açıyor.

"EMEK SARF ETTİK, KARŞILIĞINI İSTİYORUZ"

Eylemlerinin dördüncü günü olan bugün hastane yönetimiyle görüştüklerini belirterek işçilere açıklama yapan Sağlık-İş İzmir Şube Mali Sekreteri ve İşyeri Temsilcisi Nazım Özkan, "Az önce Mehmet Ersan Hoca Maliye Bakanlığı’ndan yüklü bir miktar para çıkacağını ve hastane kasasında bulunan 26 milyon ile birlikte paraya dokunulmadan sizlerin hesaplarınıza aktaracağım dedi. Biz sizlere verdiğimiz sözleri yemeyeceğiz para tek sefer de yatacak. Gelen para ödemelere yeter yetmez bilemiyoruz. Yine buradayız para gelince eğer tamamına yetmez ise eylemlerimiz kaldığı yerden devam eder. Örneğin eğer arkadaşımızın alacağı ücret 60 bin lira ve 59 bin lira yatarsa o bin lira için bile eylem yapacağız vazgeçmek yok. Yarın yine buradayız. 8 ay burada çalıştık karşılığını istiyoruz başka Bir şey istemiyoruz" dedi.

Eylemlerine yarın sabahtan itibaren de devam edecek olan işçiler bugünkü eylemlerine halaylarla devam etti.(ANKA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası