Ege Postası
Geri

Ege Üniversitesi'ndeki yurtlar "sil baştan"

Bornova'daki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu binaları Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın talimatı ile yenilenerek depreme dayanıklı hale getiriliyor
Ege Üniversitesi'ndeki yurtlar
Haberler / İzmir
4 Eylül 2013 Çarşamba 09:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a Bornova'daki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan öğrenciler tarafından atılan tweetler sonrası Başbakanlık ve bakanlığın özel talimatı ve özel ödeneği ile Ege Üniversitesi Kampusü içinde kalan yurtların bir bölümü yıkılıyor, Kısa sürede depreme dayanıklı yeni binalar yapılacak.
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre, kurum yetkilileri, bazı bölümlerin hemen yıkılarak yeni binaların hızlı şekilde yapılacağını dile getirirken kız öğrencilerin kalacağı yurtlarda ilk etapta ranzaların kaldırıldığını, yerine bazaların geleceğini belirten yetkililer, "Odalarda öğrenci sayısı azaltılıyor, her odaya buzdolabı geliyor, 24 saat sıcak su olacak" dediler.

Sorunlar çözümlendi
Ege Üniversitesi Kampusü içerisindeki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait karma öğrenci yurdunda kalan kız ve erkek öğrenciler, sıcak su ve diğer yaşam standartların kötü olduğu için Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a tweet atarak sorunlarını dile getirmişti. Tweet üzerinden cevap veren Bakan Kılıç da öğrencilere, sorunların giderilmesi için ilgililere talimat verdiğini ve gereğinin yapılacağını belirtmişti. İlk etapta Bakan Kılıç'ın talimatı ile sorun çözülmüştü.

Barınmaya da el atıldı
Kredi Yurtlar Kurumu yetkilileri, sıcak su olayı dışında barınma şartlarının da iyileştirilmesi için çalışma başlatıldığını belirterek, ilk aşamada yurtların bir bölümünün yıkılarak yerine modernize edilmiş ve deprem yönetmeliğine uygun teknolojik standartlarda yurt binaları yapılmakta olduğunu söylediler. "Var olan binalarda ise odalardaki 8 kişi olan ranza sistemi kalkıyor. Dört kişilik odalarda öğrenciler baza sistemi ile kalacak" diyen yetkililer, şu bilgileri verdi: "Ayrıca mutlaka her odaya bir adet buzdolabı konulacak. Bakanlığımız yurtlarla özel olarak ilgileniyor. Normal bütçenin dışında ek bütçe çıkarıldı. Çok hızlı şekilde tüm yurtlar yenileniyor."

Manisa da yenilenecek
Yetkililer, ayrıca İzmir'in yanı sırada Manisa'daki Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı binaların da ayı şekilde elden geçirileceğini ve yaşam standartlarının modernize edileceğini dile getirdiler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası