Ege Postası
Geri

Ege Üniversitesi'ne İslami İlimler Fakültesi kuruluyor

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte kurulması ve kapatılması ile adlarının değiştirilmesi hakkındaki Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre; Ege Üniversitesi’ne bağlı Birgivi İslami İlimler Fakültesi kurulacak ve faaliyet gösterecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı
Ege Üniversitesi'ne İslami İlimler Fakültesi kuruluyor
Haberler / Güncel
7 Aralık 2018 Cuma 06:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Resmi Gazete’nin 7.12.2018 tarihli sayısında yer alan bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte kurulması ve kapatılması ile adlarının değiştirilmesine yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile Ege Üniversitesi Birgivi İslami İlimleri Fakültesi resmen kurulmuş oldu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara  göre, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesine bağlı İletişim Fakültesi, Bolu Abant  İzzet Baysal Üniversitesine bağlı Hukuk Fakültesi, Muğla Sıtkı Koçman  Üniversitesine bağlı Hukuk Fakültesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesine bağlı Hukuk Fakültesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesine bağlı Yabancı Diller  Yüksekokulu, Ege Üniversitesine bağlı Birgivi İslami İlimler Fakültesi ile Niğde  Ömer Halisdemir Üniversitesine bağlı BorSağlık Bilimleri Fakültesi kuruldu.

KERKÜK VE CERABLUS'A YÜKSEKOKUL

Ayrıca Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı Kerkük ve Cerablus'ta iki  ayrı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulması kararlaştırıldı.

İSİMLERİ DEĞİŞEN FAKÜLTELER

Kapadokya Üniversitesine bağlı Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin adı  Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi; TOBB Ekonomi ve Teknoloji  Üniversitesine bağlı Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin adı ise  Mimarlık ve Tasarım Fakültesi olarak değiştirildi.

Bu arada Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Söke Sağlık Yüksekokulunun kapatılması kararı alındı. Söke Sağlık Yüksekokulunun Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Hemşirelik Fakültesi'ne dönüştürüleceği bildirildi.

REKTÖR BUDAK: KATKI SUNACAK

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere çağımız, inançları çatışma haline getirmeyi besleyen eğilimlere tanıklık ediyor. Ege Üniversitesi Birgivi İslami İlimler Fakültesi, dinleri bir çatışma ve şiddet aracı kılmak isteyen bölgesel ve küresel ağların ördükleri hareket yöntemlerine karşı akli ve tarihi tecrübeye yer veren bir anlayışı geliştirmeyi amaçlamaktadır. Farklı düşüncelere ve dünyaya açık, tarihi ufkun etkinlik alanını fark eden, Cumhuriyetimizin kuruluş esaslarını özümsemiş akademik duyarlılığı esas alan fakültemiz, dini düşünceye önemli bir katkı sunacaktır” dedi.

Ege Üniversitesinin eğitim ve öğretim açısından önemli bir tecrübeye sahip olduğuna dikkat çeken Rektör Budak, fakültenin uluslararası tanınırlığa katkı sağlamayı amaçladığını da kaydetti. Rektör Budak, “Birgivi İslami İlimler Fakültemiz, farklı inanç ve felsefi anlayışları bilme ve anlama faaliyetine müfredatında yer vereceği için birlikte yaşama kültürüne destek vermeyi, görev yapacak olan ilahiyat akademisyenleri ve eğitim alan öğrencileri ile hem İzmir’in hem de Ege Bölgesi’nin kültürel kalkınmasında önemli rol oynamayı amaçlıyor” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası