Ege Postası
Geri

Ege'de fuar seferberliği

Türkiye’nin en büyük fuar kompleksine kavuşabilmek için geriye sayım başlatan İzmir, fuarcılık heyecanını Ege’ye taşıdı. Nisan’da düzenlenecek Olivtech ve Ekoloji İzmir fuarları öncesinde Ege’deki sanayi ve ticaret odaları ile borsa başkanlarını ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir ekonomisi güçlendikçe, Ege Bölgesi de güçlenecek” dedi. Ege iş dünyası ise Başkan Kocaoğlu'nun destek çağrısına net yanıt verdi: “Siz görevini yaptınız. Taşın altına elini koyma sırası artık bizde.” FUAR ZİRVESİ
Ege'de fuar seferberliği
Haberler / İzmir
2 Şubat 2015 Pazartesi 11:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - 25 Mart’ta Mermer Fuarı ile kapılarını açmaya hazırlanan Fuar İzmir, dünya çapında ses getirecek organizasyonlara hazırlanıyor. Bugüne dek alan yetersizliği nedeniyle büyüme potansiyelini değerlendiremeyen Marble ölçeğinde çok sayıda lokomotif fuarı kente kazandırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Nisan ayındaki Olivtech ve Ekoloji İzmir fuarları için şimdiden kolları sıvadı. Bu iki önemli fuarın çıtasının yükseltilmesi için bölge ekonomisine yön veren kuruluşların da devreye girmesini isteyen Başkan Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi’ndeki sanayi ve ticaret odalarıyla borsaların başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki toplantıda konuşan Başkan Kocaoğlu, Fuar İzmir'in açılışının dünya çapında bir büyüklüğe ulaşan Mermer Fuarı ile yapılacağını hatırlatarak, “Bu fuar kompleksi için şu ana kadar 400 milyon TL harcandı. Ulaşımı sağlayacağımız monoray projesi ve diğer maliyetlerle birlikte 550-600 milyon TL harcamış olacağız” dedi.
İzmir’in fuarcılıkta her zaman önemli bir rol oynadığına değinen Başkan Kocaoğlu, mevcut fuar alanını 5 mislinden fazla büyüterek düzenledikleri fuarların sayısını ve potansiyelini de aynı ölçüde artıracaklarını söyledi. Ege Bölgesi’nin önemli bir tarım havzası olduğuna dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, bölgedeki üreticileri İzmir’de dünya fuarcılığı ile buluşturmak ve böylece sektörlerini büyütmeleri ve gelirlerini artırmalarına katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 16-19 Nisan tarihlerinde Olivtech ve Ekoloji İzmir fuarlarının aynı anda düzenleneceğini, yeterli büyüklüğe ulaştıklarında da bağımsız fuarlar haline geleceklerini belirtti. Bölge ekonomisine yön veren kuruluş temsilcilerinden bu iki fuara katılımlarıyla destek vermelerini isteyen Başkan Kocaoğlu, “Desteğiniz hem sizlere hem üyelerinize kazanç olarak dönecek. İzmir ekonomisi güçlendikçe Ege Bölgesi de güçlenecek. Oluşacak bu fırsattan tüm bölge insanının, üreticilerin ve onların bağlı olduğu kuruluşların istifade etmesini istiyoruz” dedi
 

2 kattan fazla büyüdü
İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ da toplantıda bir sunum yaparak hem Fuar İzmir’i tanıttı, hem yeni alanında ilk kez düzenlenecek Olivtech ve Ekoloji İzmir fuarları hakkında bilgi verdi. Fuar İzmir’in 330 bin m² alanıyla sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da en büyük fuar merkezleri arasında yer alacağını belirten Tunçağ, birlikte gerçekleştirilecek Olivtech ve Ekoloji İzmir fuarları için toplam ayrılan alanın bir önceki yıla göre iki kattan fazla büyüdüğünü söyledi. Tunçağ, İZFAŞ olarak Brezilya, Çin, Japonya ve ABD gibi ülkelerden alım heyetleri getirilmesi için temaslar yürüttüklerini de dile getirdi.
Olivtech Fuarı, geçtiğimiz yıl Kültürpark’ta 7 bin 200 metrekare alanda düzenlenmişti, bu yıl 12 bin metrekarelik özel holde ziyaretçileriyle buluşacak. Ekoloji İzmir’in alanı ise yeni fuar merkezi ile birlikte yaklaşık 3 kat büyüyor ve 4 bin metrekarelik alandan 11 bin 500 metrekarelik özel tasarımlı fuar holüne taşınıyor.

 
İş dünyası: Sıra bizde
Toplantıda yer alan iş dünyasının temsilcileri ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bu önemli yatırım için teşekkür ederek, bölge ekonomisinin kalkınması adına kendilerinin de destek vermesi gerektiğini dile getirdi.
 
Ender Yorgancılar (Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı)
“Bu yeni fuar alanı, İzmir'in 30-40 yıllık ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde. Hem İzmir, hem bölge potansiyelini de değerlendirmek adına önemli bir katkı sağlayacak. Üretim kadar pazarlama da önemli. Bu nedenle fuarlarda yapılan sergileme, alıcıyla satıcıyı buluşturması açısından önemli. Yıllar önce Mermer Fuarı'na katılım sayısı çok düşüktü. Bugün tüm Türkiye'den fuarda yer alabilmek sanayiciler bizlerden yardım istiyor. En az 3-4 yıl sonra Olivtech ve Ekoloji fuarlarının da Mermer Fuarı gibi bir yol izlemesi kaçınılmaz.”
 
Şükrü Barış Kocagöz (İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı)
“Yıllardır özlemini çektiğimiz şeylerin gerçekleştiğini görüyorum. Bundan sonra yeni fuar alanımızdan alacağımız güçle, hem Ekoloji fuarı, hem Zeytin ve Zeytinyağı fuarımızı geliştirme imkanı bulacağız. Bundan sonra üreticiler olarak bizim de artık taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Bize bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve gereken katkıyı koyacak oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum.”
 
Cüneyt Güleç (İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi)
“Türkiye’de ilk ekoloji tarım faaliyeti Ege bölgesinde başladı. İzmir ihracatta öncü durumda. Bu fuarlar bizim için çok önemli. Dünya'da ekolojik ürünlere verilen değer her geçen gün artıyor. Zeytin ve zeytinyağı ile ekoloji ürünler potansiyeli bu kadar yüksekken katılım ve ziyaretçi sayılarının da artması gerekiyor. Bu fuarları hep birlikte büyütmeliyiz. İzmir olarak gastronomi kültürünün geliştirilmesine önem veriyoruz. Olivtech ve Ekoloji İzmir fuarlarımızın ömrünün zeytin ağacı kadar uzun olmasını dilerim.”
 
Toplantıya kimler katıldı'
 
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar    
İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şükrü Barış Kocagöz
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Güleç 
Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap
Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin       
Aydın Ticaret Borsası Meclis Üyesi Ali Çevik
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş
Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gökmen
Muğla Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Merpez
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Kaya Üzen      
Tire Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu 
Selçuk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Koray Yolcu         
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka          
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Erdem
Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper      
Bergama Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Işıldak
Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Güral   
Ödemiş Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Hüseyin Gülcü
Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Ahlat,      
Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ali Özkervancı, 
Edremit Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Tarkan Denizer,     
Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan,          
Nazilli Ticaret Borsası Adına Temsilen Halil Selçuk           
Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Sakallı         

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası