Ege Postası
Geri

Ege'de spor turu

PTT 1'inci Lig'de üst üste Adanaspor ve Antalyaspor'u yenen Altınordu, başarılı çizgisini Süper Lig temsilcisi Akhisar Belediyespor'u 1-0 yendiği hazırlık maçında da sürdürdü.PTT 1'inci Lig'de 9 puanla 14'üncü sırada yer alan Bucaspor, önümüzdeki 6 haftada sadece tek uzak deplasmana gidecek. BASKETBOLDA sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası zaferi, kupa ve ligde üçte üçle lider başlayan Pınar Karşıyaka, üst üste Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker'in ardından Beşiktaş Integral Forex'e de yenilmenin şokunu yaşadı.
Ege'de spor turu
Haberler / Spor
16 Kasım 2014 Pazar 14:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
PINAR KARŞIYAKA'YA NAZAR DEĞDİ
İstanbul'daki mücadelenin son saniyesine 75-72 önde giren yeşil kırmızılılar, siyah beyazlı takımdan Lofton'un kendi sahasından attığı mucizevi üçlükle uzatmaya giden maçı 87-82 kaybetti. 

Ligde 6 haftayı 3 galibiyet, 3 mağlubiyetle geçen Pınhar Karşıyaka'nın antrenörü Ufuk Sarıca, "Mucizevi basketlerle kazanacağımız mücadeleyi kaybettik. İhtiyacımız olursa ve yönetim de uygun görürse bir oyuncu transfer etmek durumunda kalabiliriz" dedi.

ALTINORDU RİTMİNİ BULDU
Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı iyi değerlendirmek için Akhisar Belediyespor'la karşılaştıklarını belirten teknik direktör Hüseyin Eroğlu, "Güçlü bir rakip önünde bolca pozisyona girerek son dakika da olsa galip gelmeyi başardık. Takımımız ritmini buldu" dedi. Zamanla daha iyi olacaklarıni ifade eden Hüseyin Eroğlu, şöyle devam etti:

"Tüm oyuncularımı görme fırsatı buldum. Hem lig hem de kupada herkese ihtiyacım olacak. Aralık ayında yoğun bir program bizi bekliyor. Önceliğimiz lig ama tüm takım hazır olmalı." 

Akhisar Belediyespor karşısında riske edilmeyen Halil İbrahim'in kasık ağrılarının olduğu, Engin'in ise bileğine darbe aldığı öğrenildi. İki oyuncunun durumlarının ciddi olmadığı bildirildi.

UŞAK SPORTİF'TEN MÜTHİŞ SERİ
Son olarak Eskişehir Basket'i deplasmanda 69-61 yenen Uşak Sportif Bulkaz yönetiminde ligde üçte üç yaptı. Darüşşafaka Doğuş, Banvit ve Eskişehir Basket galibiyetleriyle zirve yarışına ortak oldu. 

Maçın ardından hafta içinde Sibirya deplasmanından yorgun döndüklerini hatırlatan Ozan Bulkaz, "Gerçekten savaşarak kazandık. Geçen sezon olduğu gibi yine üst sıraları zorlayan bir çizgimiz olacak. Çıkışımız önümüzdeki haftalarda da sürecek" dedi.

MENEMEN BELEDİYESPOR'DA HASRET 5 MAÇA ÇIKTI
En son 7 Eylül'de Aydınspor 1923'ü 3-0'la geçen sarı lacivertli takım, ardından oynadığı Pendikspor (1-3), Bayrampaşa (1-1), Ofspor (1-1), Anadolu Selçukspor (1-1) ve son olarak da Kartalspor (2-2) maçlarını kazanamadı. Kartalspor karşısında 2 puan bırakan Menemen Belediyespor, zirve yarışındaki rakiplerinin de puan kayıplarıyla teselli buldu.

 Lider Yeni Malatyaspor, deplasmanda Aydınspor 1923'e yenilirken, Pendikspor ile Ümraniyespor'un mücadelesi eşitlikle sonuçlandı. 

Menemen Belediyespor, 12'nci haftayı grupta ilk sıradaki Y.Malatyaspor'un 4 puan gerisinde dördüncü sırada tamamladı.

BUCASPOR'UN GÖZÜ 6 MAÇTA 
Görevden ayrılma tartışmalarının ardından takımının başına dönen teknik direktör Sait Karafırtınalar, Orduspor deplasmanı hariç 1.5 ay boyunca Ege Bölgesi'nden uzaklaşmayacaklarını belirtti, şunları söyledi.

TURGUTLUSPOR GÜLMEYİ UNUTTU 
Son 7 maçta 2 beraberlik, 5 yenilgi alan Turgutluspor, 4 takımın veda edeceği grubunda 12 puanla düşme hattına geriledi. Teknik heyet ve yönetim, kötü gidişe son vermek için çare aramaya başladı. Kırmızı siyahlılar, çarşamba günü de Menemen Belediyespor'u ağırlayacak.

"Önümüzdeki hafta Karşıyaka ile Buca'da oynayacağız. Ardından Şanlıurfaspor'u konuk edip, 12'nci haftada Ordu'ya gideceğiz. Periyodu Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Manisaspor ve Samsunspor'la karşılaşarak tamamlayacağız. Bu fikstürü avantaj olarak görüyoruz."

Bucasporlu taraftarlar Henrique'nin de kulübe alacakları için ihtarname göndermesinin ardından yönetimi yine istifaya davet etti.

İZMİR BAL SPOR CHOKOLİVA KOLTUĞU ALDI 
Oynadığı 6 maçta sadece 1 yenilgi alan Bal Spor ChokOliva, 15 puana ulaşarak zirveye yerleşti. BAL Spor ChokOliva, önümüzdeki hafta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Seydişehir Belediyespor'u ağırlayacak.

KARŞIYAKA BAŞKANI:"TARAFTARIN STAT MİTİNGİ ÖRNEK OLSUN" 
Yönetimiyle birlikte cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinge giderek taraftara destek veren Başkan Diniz, "Kentte eşi görülmemiş bir tablo yaşandı. Yıllardır rakip olan İzmirliler, ortak istekler için birleşti. Bu ses artık her kesimden duyulsun. Atılması gereken adımlar atılsın" dedi. Taraftar mitinginin bir tepki değil istek olduğunun da altını çizen Fatih Diniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık Karşıyaka, Buca'ya, Göztepe, Sakarya'ya, Altay, Menemen'e ve Altınordu, iç saha maçı oynamak için Manisa'ya gitmek zorunda kalmasın. Yerleri neresi olursa olsun biran evvel stat inşaatlarına başlansın. Alsancak ve Atatürk Stadı, kente yakışır hale gelsin." 

Ötke yandan Karşıyaka, Antalya'daki lisans kursundan dönen teknik direktör Yusuf Şimşek yönetiminde çalışmalara yarın yeniden başlayacak.

KONAK BELEDİYESPOR-ESKİŞEHİRSPOR: 9-1
Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan maçta Konak'ın gollerini 1'inci dakikada Yağmur, 18, 26, 34 ve 38'inci dakikalarda Cosmina, 24'üncü dakikada Ebru, 47 ve 85'inci dakikalarda Yağmur ile 70'inci dakikada Arzu attı. Konuk ekibin tek golü, 45'inci dakikada Esin'in ayağından geldi. Konak Belediyespor, bu sonuçla 4 maçta 10 puana ulaştı.
(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası