Ege Postası
Geri

Ege'deki Ağrılılar 'Birlik' oldu

Ege Bölgesi'nde yaşayan Ağrılılar 'Birlik' çatısı altında bir araya geliyor. İzmir'de nüfus yoğunluğu açısından beşinci sırada bulunan Ağrılılar, hemşerilerine daha rahat ulaşabilmek ve iletişim köprüsü kurabilmek için Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği'ni kurdu.
Ege'deki Ağrılılar 'Birlik' oldu
Haberler / İzmir
21 Temmuz 2013 Pazar 09:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Kuruluşla ilgili resmi sürecin bittiğini ifade eden Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği Başkanı Mustafa Akdeniz, “Ege Bölgesi'nde 300 bin, İzmir genelinde de 100 bin civarında hemşerimiz yaşıyor. Bu hemşerilerimiz arasındaki diyaloğun güçlendirilmesi, yardımlaşma ve dayanışma duygularının daha profesyonel ve organize bir şekilde yaşatılması, bölge genelinde yaşayan Ağrılılar'ın yaptığı faaliyetlerin kamuoyuna daha etkin bir biçimde anlatılması amaçlarıyla birleşen hemşerilerimiz 'Birlik' çatısı altında biraraya geldi.” dedi.

KENT KÜLTÜRÜNE KATKIDA BULUNULACAK


Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği'nin, sadece Ağrı kültürü ve gelenekleriyle ilgili çalışma yapmakla kalmayacağını, yaşadıkların kentin kültürüne de katkıda bulunacaklarını açıkladı. Akdeniz, “Örneğin İzmir'de yaşayan hemşerilerimiz, her ne kadar Ağrılı olsa da, netice itibariyle İzmir'de yaşadığı ve İzmir'in sosyal hayatı içerisinde hayatını sürdürdükleri için aslında İzmirli olarak da değerlendirilmelidir. Biz de bu bilinçle, hemşerilerimizin yaşadıkları kentin kültürüne katkı yapmaları için çeşitli ve alışılagelmiş uygulamaların dışında projeler gerçekleştireceğiz. Yani Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği, klasik bir hemşeri örgütlenmesi modeli olmayacak.” diye konuştu.

İZMİRLİLER'İ AĞRI'YA GEZİYE GÖTÜRECEĞİZ

“Ağrılı olduğumuz kadar da İzmirliyiz.” diyen Mustafa Akdeniz, ilk etapta İzmirliler'den oluşan bir grup vatandaşı Ağrı'ya götürerek kültürlerini kaynaşmasına vesile olmak istediklerini belirterek, “Bu ve buna benzer farklı uygulamalarla, hemşeri örgütlenmelerinin içe kapalı yapısından kurtularak oluşturduğumuz modern bir model vasıtasıyla etkinliğimizi artıracağız.” dedi.

MERKEZİ İZMİR ÇANKAYA'DA

Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği'nin Genel Merkezi'nin İzmir'in çekim merkezi Çankaya'da olduğunu kaydeden Mustafa Akdeniz, önümüzdeki dönemde Ege Bölgesi'nin farklı kentlerinde temsilcilik açmayı hedeflediklerini vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası