Ege Postası
Geri

Ege'den çıkıp Karadeniz'in eşsiz yeşilliğinde tatile ne dersin

Ege’den yola çıkarak Karadeniz’in en güzel yerlerini gezerek zaman geçirmek, uzun zaman unutamayacağınız bir tatil yapmak kuşkusuz size çok iyi gelecek.
Ege'den çıkıp Karadeniz'in eşsiz yeşilliğinde tatile ne dersin
Haberler / Güncel
31 Temmuz 2019 Çarşamba 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Karadeniz’de mutlaka görülmesi gereken çok sayıda benzersiz yer bulunuyor. Nereye baksanız yemyeşil bir manzara ile karşılaşıyorsunuz. Bu nedenle doğal güzellikler de tam bir göz ziyafeti yaşamanızı sağlıyor. Peki, Karadeniz’de gidip görebileceğiniz yerler neres? Sizler için bazı önerilerimiz olacak.

Boztepe…

Trabzon’a kuşbakışı bakmanızı sağlayan Boztepe özellikle yaz mevsiminde sıcaktan bunalanlar için harika bir seçenek oluyor. Ancak kış mevsiminde havanın çok soğuk olması ve esinti nedeniyle pek gitmenizi önermiyoruz. Muhteşem bir manzaraya sahip olduğu için harika fotoğraflar çekebileceğiniz Boztepe’ye bir defa gidenler yeniden bu bölgede zaman geçirmeyi çok istiyor. Temiz havası ve yöresel yemekleri de size iyi gelecek.

Sümela Manastırı…

Elbette mutlaka görmeniz gereken yerler listesinde Sümela Manastırı da olacak. Maçka İlçesi’ne bağlı olan Altındere Köyü sınırları içerisinde yer alan Sümela Manastırı’na Trabzon merkezden toplu taşıma araçları da gidiyor. Mutlaka tatile kendi aracınızla gitmiş olmanız gerekmiyor. İnşa edilme nedeni, hangi amaçlarla kullanıldığı gibi bilgileri size aktarmıyoruz, sürpriz olsun. Burayı yakından gördüğünüzde nasıl bu kadar zorlu bir yere bu yapının inşa edildiğini anlamakta güçlük çekeceksiniz. Trabzon otobüs bileti alarak neredeyse Türkiye’nin her yerinden bu mucizevi güzelliğe ulaşmanız mümkün.

Uzungöl…

Çaykara İlçesi’ne yakın olan Uzungöl, Haldizen isimli derenin zamanında heyelanlar nedeniyle kapanması neticesinde oluşmuş. Muazzam bir manzaraya sahip olan bu bölgede yeşilin her tonunu görebilirsiniz. Yanınıza gıda almanıza gerek yok çünkü göl çevresinde yemek yiyebileceğiniz çok sayıda restoran bulunuyor. Hatta hediyelik eşya satan mağazalar bile var. Bol bol fotoğraf çekmek isteyeceğiniz Uzungöl doğa yürüyüşü yapmak için tercih edebileceğiniz bir yer!

Kristal Teras…

Karabük’te bulunan Kristal Teras, 80 metre yükseklikte bulunuyor. Yükseklik korkusu olanlar için pek ideal bir seçenek olmasa da tüm Tokatlı kanyonunu ayaklarınızın altına alıyor olmanız bambaşka bir duygu! Tabanı son derece dayanıklı bir camdan yapılmış olan cam teras tam 75 ton kaldırabilecek kadar güçlü! Ancak görevliler sadece 30 kişinin terasa çıkmasına izin veriyor.

Zil Kalesi…

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine yakın yerde bulunan Zil kalesi Trabzon Rum İmparatorluğu tarafından 13. Asırda inşa edilmiş ve günümüze dek dimdik ayakta kalmayı başarmış. Yemyeşil bir manzaranın sizi karşıladığı bu kaleyi de görmelisiniz. Geçmişe hızlı bir yolculuk yapmanızı sağlayacak olan kalenin yeni inşa edilmiş kadar sağlam olması sizi şaşırtacak.

Ayder Yaylası…

Elbette Karadeniz gezisi Ayder Yaylası’na uğramadan olmaz. Ayder Yaylası 1300’lü yıllarda kurulmuş ve serin havasıyla bilinen yerlerden biridir. Ege’nin sıcağından bunalanlar için harika bir yer olduğunu da belirtelim. İçerisinde kaplıcaların da olduğu Ayder Yaylası’nın rakımı 1350 metre! Bu nedenle yılın her mevsiminde bu yaylada kar görmeniz mümkündür. Her yıl burada festival de düzenleniyor ve festival zamanına gezinizi denk getirmenizde fayda var.

Gölcük Gölü…

Bolu’da bulunan Gölcük Gölü, manzarasını anlatmanın, kelimelerle tarif etmenin son derece zor olduğu bir bölge! Eşsiz doğası ile sizi de kendine hayran bırakacağından emin olabilirsiniz. Bol miktarda fotoğraf çekebilir ve bu manzarayı ölümsüzleştirebilirsiniz.

Valla Kanyonu…

Yine doğasıyla sizi etkileyecek yerlerden biri olan Valla Kanyonu Kastamonu ilinin Pınarbaşı ilçesine yakın bir mesafede bulunuyor. Eğer ekipman ve teçhizata sahipseniz kanyon içerisinde gezebilirsiniz. Suyunun son derece soğuk olduğu bilgisini de aktaralım. Zamanında kaybolan kişiler de olduğu için deneyimsiz olanların kanyonda gezintiye çıkması pek önerilmiyor.

Tüm bu tarihi güzelliklere Kamil Koç farkıyla konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası