Ege Postası
Geri

Ege derbisinde gol sesi çıkmadı

Trendyol 1. Lig'de 23'üncü hafta heyecanı, Ege derbisi ile başladı. Süper Lig'e yükselme mücadelesi veren Göztepe, evinde Manisa FK ile golsüz berabere kaldı: 0-0. İki takım da girdikleri gol pozisyonlarını değerlendiremedi ve 1'er puana razı oldu. Manisa FK'da 17'nci dakikada Mary'nin penaltı atışını Göztepe kalecisi Lis çıkardı.
Ege derbisinde gol sesi çıkmadı
Haberler / Spor
16 Şubat 2024 Cuma 21:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Trendyol 1. Lig'de 23'üncü hafta heyecanı, Ege derbisi ile başladı. Göztepe sahasında Manisa Futbol Kulübü'nü ağırladı. Mücadele 0-0'lık eşitlikle tamamlandı. 

Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan mücadeleyi Gürcan Hasova yönetti. 

Karşılaşmanın 17. dakikasında Manisa FK'de John Mary'nin kullandığı penaltı vuruşunda kaleci Lis topu kurtardı. Araya giren savunma oyuncuları meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Mücadele golsüz sona erdi.

Evinde oynadığı son 5 maçı da kazanan Göztepe, bu maç ile sahasında 2 puan bıraktı ve puanını 46'ya çıkardı. 

Manisa Futbol Kulübü de 27 puana çıktı.

Manisa ekibi bu skorla son dokuz dış saha maçında galibiyet alamadı.

Göztepe bir sonraki karşılaşmasında Adanaspor deplasmanına giderken, Manisa FK evinde Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

Maçtan dakikalar:

14. dakikada ceza sahası içinde topu kontrol eden Mary, Heliton’un yaptığı müdahaleyle yerde kalınca hakem doğrudan penaltı noktasını gösterdi.

17. dakikada penaltının başına gelen Mary, sol köşeye şutunu çekti ve Lis de doğru tarafa uzanarak şutu kurtardı.

33. dakikada Romula, driplingle ceza sahasına doğru yaklaştı kaleyi görür görmez sert bir şut çekti. Erhan, soluna giden topu çelmeyi başardı. Ceza sahası sağ çaprazına düşen topa gerilerden gelen Ogün gelişine vurdu. Yakın köşeye giden topu Erhan bir kez daha çıkarmayı başardı.

45+2. dakikada Göztepe’de sol kanattan hücuma desteğe gelen İsmail, ceza alanının dışının sol çaprazından kaleyi düşündü. Yerden sağ köşeye giden top direğin hemen yanından dışarı çıktı.

52. dakikada Djokanovic, ceza sahası dışından sert şutunu kaleye yolladı. Kaleci Lis, bu şutu çelmeyi başardı. Lis’ten seken direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. Yerden hızlı kalkan Lis topun sahibi oldu.

75. dakikada Ogün, ceza sahası yayının sağından kaleye sert şut gönderdi. Sol üst köşeye giden top az farkla dışarı çıktı.

Göztepe: 0 - Manisa FK: 0
 
Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Gürcan Hasova, Serdar Osman Akarsu, Mehmet Dura

Göztepe: Lis, Ogün Bayrak, Nielsen (Dk. 62 Messaoudi), Heliton, Ümit Akdağ, İsmail Köybaşı, Dennis (Dk. 77 Celil Yüksel), Yalçın Kayan (Dk. 56 Turgay Gemicibaşı), Ahmed Ildız (Dk. 77 Mamah), Kubilay Kanatsızkuş (Dk. 62 Tarkan Serbest), Romulo

Manisa FK: Erhan Erentürk, Sertan Taşqın, Sinan Osmanoğlu, Muhammet Ensar Akgün, Alberk Koç, Dokanovic, Burak Altıparmak, Oğuz Gürbulak (Dk. 90+5 Bekir Karadeniz), Topalli (Dk. 72 Lima), Kerim Frei (Dk. 72 Diallo), John Mary (Dk. 90+5 Graovac)

Sarı kartlar: Dk. 14 Heliton (Göztepe), Dk. 26 John Mary, Dk. 58 Burak Altıparmak, Dk. 82 Lima, Dk. 83 Erhan Erentürk, Dk. 84 Sinan Osmanoğlu, Dk. 85 Muhammet Ensar Akgün (Manisa FK)

Stanimir Stoilov: “Mücadeleye dayalı bir oyun oldu”

Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, Manisa FK beraberliğinin ardından yaptığı açıklamada, "Zor bir maçtı. Futbol kalitesinden çok mücadeleye dayalı bir maç yaşadık. Maçın başlangıcı bizim için zordu” dedi.

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, “Maçın ilerleyen dakikalarında fırsatlar yakaladık fakat maalesef bunları gole çeviremedik. Son anlarda yanlış kararlar verdik. Pas atacağımız yerlerde şut, şut atacağımız yerlerde ise pas tercihini kullandık. Bu bizim gol atmak adına işimizi zorlaştırdı. Gol atacağımız anlarda daha hazır olmamız gerekiyor. Ceza sahası içinde daha özgüvenli olmamız gerekiyor. Hırs ve agresiflik konusunda iyiydik fakat dediğim gibi son kararlarda daha iyi olmalıydık. Puan kaybı bizim için iyi değil ama bu yaşanabiliyor. Çalışmaya devam edeceğiz. Daha iyi olmak için mücadelemizi sürdüreceğiz çünkü bizim çok net bir hedefimiz var. Bu hedefe varmak için her şeyimizi vereceğiz. Daha özgüvenli olmamız gerekiyor. Bunları aşacağız. Aynı zamanda defansta yaptığımız bazı hatalar var. Bunları da ortadan kaldırıp, yolumuza devam edeceğiz ve hedefimize varacağız” diye konuştu.

Mustafa Dalcı: “Göztepe’yi zemin için tebrik ediyorum”

Manisa FK Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, Göztepe beraberliğinin ardından yaptığı açıklamada, “Süper Lig'de bile zeminlerin tartışıldığı bu ortamda, bize bu sağlıklı ortamı, bu muhteşem zemini hazırlayan ekibe gerçekten çok teşekkür ediyorum” dedi.

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Manisa FK Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, “Karışık duygular içerisindeyim. Kazandığımız bir puana sevineyim mi, ya da kaçırdığımız üç puana üzüleyim mi, gerçekten karışık duygular içerisindeyim. Herhalde kaçan üç puan biraz daha bu anlamda beni üzüyor. Dolayısıyla böyle bir ortamda böyle zorlu bir deplasmanda bu büyük mücadele içerisinde oyuncularımın vermiş olduğu bu reaksiyon gerçekten benim için çok sevindirici. Dolayısıyla ne olursa olsun buradan puan almakta çok önemliydi. Bu anlamda mutluyum. Oyuncularımı da kutluyorum. Ama şunu da özellikle belirtmek istiyorum. Günümüzde Süper Lig'de bile zeminlerin tartışıldığı bu ortamda, bu sahada bize bu sağlıklı ortamı, bu muhteşem zemini hazırlayan çimcisi ya da ekibine buradan gerçekten çok teşekkür ediyorum. Futbol güzel sahada daha iyi oynanıyor. Dolayısıyla burada gerek yönetimi gerek bu sahalara bakan arkadaşları yürekten tebrik ediyorum. Demek ki istenince yapılabiliyormuş” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası