Ege Postası
Geri

Ege'nin elektronik devinde 31 milyar TL'lik zarar!

Geçen yıl beş binden fazla çalışanını işten çıkaran Vestel Elektronik, 2025 yılında 31,1 milyar TL ile rekor zarar açıkladı. 2024'te 14,1 milyar TL olan zarar iki kattan fazla artarken, satışlar 50 milyar TL'ye yakın azaldı ve 138 milyar TL'ye düştü. Şirket öz sermayesi de yarı yarıya eridi. Beyaz eşya şirketi ile beraber Vestel Grubu'nun toplam zararı 37 milyar TL'yi geçti
Ege'nin elektronik devinde 31 milyar TL'lik zarar!
Haberler / Ekonomi
12 Mart 2026 Perşembe 09:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ahmet Nafiz Zorlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Zorlu Holding'e ait olan ve üretim, satış ve finansal açıdan zor günler yaşayan Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Vestel’in açıkladığı 2025 zararı dudak uçuklattı. 2024 yılını 14,1 milyar TL zarar ile kapatan elektronik devinin 2025 yılı zararı iki kattan fazla artarak 31,1 milyar TL'ye yükseldi.  

Geçen yıl 6,3 milyar TL zarar eden Vestel Beyaz Eşya ile beraber Vestel Grubu’nun zararı 37 milyar TL’nin üzerine çıktı. Geçen yıl 5 binden fazla çalışanını işten çıkaran Vestel Elektronik, geçtiğimiz günlerde 500 milyon doları aşan borcunu yapılandırmak için bankalarla görüştüğü açıklanmıştı.

SATIŞLARINDAKİ GERİLEME 50 MİLYAR TL’YE YAKLAŞTI

Vestel Elektronik, 2025 yılında 138,2 milyar TL’lik net satış yaparken, bu rakam bir önceki yıl186,8 milyar TL’ydi. Bir yılda şirketin satışları 50 milyar TL’ye yakın geriledi. Şirketin brüt karı 39 milyar TL’den 22,4 milyar TL’ye düşerken, faiz ve vergi öncesi karı eksi 293 milyon oldu.

Elektronik devinin aktifleri 228,3 milyar TL’den 196,4 milyar TL’ye gerilerken, özsermayedeki erime dikkat çekti. Şirketin özsermayesi bir yıl içinde 68,5 milyar TL’den 35,1 milyar TL’ye düştü. Net finansal borç77 milyar TL’den 86,7 milyar TL’ye yani 2 milyar doların üzerine çıktı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası