Ege Postası
Geri

Ege’de “Müziği” tartışıIacak

*Prof. Dr. Taranç; “İzmir Ulusal Müzik Sempozyumu’na ulusal başlığımıza karşın yurtdışından uluslararası boyutta katılımcıların olması da bizleri son derecede mutlu ediyor.Bizler sempozyum sürecinde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden otuza aşkın üniversite ve kurumundan altmış bir katılımcının Müzikoloji, Etnomüzikoloji, Müzik Eğitimi, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği içerikli bildirilerinin sunumuna tanıklık edeceğiz” diye konuştu.
Ege’de “Müziği” tartışıIacak
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Kasım 2014 Cuma 10:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ege Üniversitesi Devlet Türk Musiki Konservatuarı tarafından “İzmir II. Ulusal Müzik Sempozyumu” 17-18 Kasım 2014 tarihlerinde “Müzikte Gelenek, Modernite ve Posmodernite”  teması ile Ege Üniversitesi Kültür Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

         Sempozyumun Düzenleme ve Yürütme Kurulu Başaknlığını Prof. Dr. Berrak Taranç yapacak.

Sempozyumla ilgili açıklamalarda bulunan  Prof. Dr. Taranç; Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı’nın 30. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştireceğimiz İzmir 2. Ulusal Müzik Sempozyumu, Müzikte gelenek, modernite ve postmodernite Kavramları’nın tartışılacağı;  Günümüzde Gelenek, Üretim Aktarım, Tüketim İlişkileri, Kültürel Kimlik, Toplumsal bellek, Toplumsal Yapı, Rol ve Statü, Toplumsal Cinsiyet, Küreselleşme, çok Kültürlülük bağlamında müzik özelinde hazırlanan bildirilerle sunum ve tartışmaların yapılarak bilim-sanat alanında çeşitli değişik yaklaşımlarla yeni görüşlerin üretileceği bir yapıda gerçekleşmesi amacıyla düzenleniyor” dedi.

Sempozyumun disiplinler arası çalışma konularını kapsadığı gibi müzik üzerine çalışma yapan veya yapılmış olan çalışmaları izlemek isteyen bireyleri bir araya getireceğini ifade eden Prof. Dr. Taranç;   “Kurumlar, bireyler arasındaki bilimsel ve sanatsal iletişim ile etkileşimi de desteklemek gibi bir sosyal sorumluluk bilinciyle beş yılda bir periyodik olarak yapılmaktadır.İzmir Ulusal Müzik Sempozyumu’na Ulusal başlığımıza karşın yurtdışından uluslararası boyutta katılımcıların olması da bizleri son derecede mutlu ediyor.Bizler sempozyum sürecinde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden otuza aşkın üniversite ve kurumundan altmış bir katılımcının Müzikoloji, Etnomüzikoloji, Müzik Eğitimi, Türk Sanat müziği ve Türk Halk Müziği içerikli bildirilerinin sunumuna tanıklık edeceğiz” diye konuştu.
Prof. Dr. Taranç; “Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Sanatsal kalan bir millet damarlarından biri kopmuş demekti” sözünden yola çıkarak bizler bu yıl ki sempozyumumuz bilim ve sanat ağırlıklı olarak düzenliyoruz. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Batı Müziği ve Türk Halk Oyunları canlı performanslarımızla ve belgesel ve film gösterimine sempozyum içeriğinde yer alıyor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası