Ege Postası
Geri

Eğilime ilk yorumlar!

CHP Genel Merkezi İzmir’de meclis üyelerinin belirlenmesine yönelik 8 ilçede fermuar sistemi ile üye bazında eğilim yoklaması kararı aldı. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin,” Komisyonumuzun bazı ilkesel kararları vardı. Bunları göz önünde bulundurduk. Arkadaşlarımızın bazı itirazlarının olduğunu biliyoruz. Bunu bize gönderdiler. Değerlendirdik ve böyle bir karar aldık” dedi.CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Genel Merkez'in eğilim kararını değerlendirdi, "örgüt olarak İzmir'de önemli bir sınav vereceğiz" dedi. İlçe başkanları da Ege Postası'na açıklamalarda bulundu.Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin, " İster istemez kaos yaşanacaktır" yorumunu yaptı. Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ise, " Ben, yönetimim ve örgüt mutlu değil" açıklamasında bulundu.
Eğilime ilk yorumlar!
Haberler / Yerel Politika
13 Ocak 2014 Pazartesi 23:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Genel Merkezi İzmir’de metropolde 8 ilçede (Çiğli, Karşıyaka, Bornova, Konak, Buca, Narlıdere, Balçova ve Gaziemir)  meclis üyelerinin belirlenmesine yönelik fermuar sistemi ile üye bazında eğilim yoklaması kararı aldı. Meclis üyelerinin yarısı eğilim yoklamasıyla yarısı da fermuar sistemine göre belli olacak. Eğilim yoklaması kararı alınan 8 ilçede üyeler 25 Ocak'ta sandık başına gidecek. CHP İzmir'de yaşanan flaş gelişmenin ardından örgütten ilk yorumlar geldi. 

KESKİN:GEREKÇELER VAR
CHP’nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, “Nüfus büyüklüklerini ve diğer kriterlere göre hareket ettik. Komisyonumuzun bazı ilkesel kararları vardı. Bunları göz önünde bulundurduk. Arkadaşlarımızın bazı itirazlarının olduğunu biliyoruz. Bunu bize gönderdiler. Değerlendirdik ve böyle bir karar aldık. Uygun bulduğumuz ve bulmadığımız gerekçeleri var. İl Başkanlığımız gerekeni yapacaktır. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

ENGİN:RAHATLIKLA BAŞARABİLİRİZ

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin Genel Merkez'in kararını şu sözlerle yorumladı; “ İlçe başkanlarımızla 10 gündür değerlendiriyoruz.Eğilim yoklaması, fermuar sistemi masaya yatırdık.  Partiye zarar verir mi diye iyi niyetle istişareler yaptık. Genel Merkez'e kaygılarımızı ilettik. Bu kaygıları Genel Merkezimiz dikkate aldı ve metropol dışı küçük ilçelerde daha da zor olacağı için eğilim yoklaması kararı almadı. Merkezde Karabağlar ve Bayraklı ilçelerimizin nüfus yapısı, örgütten ziyade seçmeni esas alan bir liste ihtiyacı olduğu için yapılmama kararının alındığını düşünüyorum. Güzelbahçe’de zannediyorum örgüt içi bazı gerginliklerin büyüyeceği kaygısı vardı bu yüzden eğilim yoklaması orada da yok. Diğer ilçelerimiz de bence mahsuru yok. Üye yapımızın sağlam olduğu yerler. Rahatlıkla başarabiliriz. Örgüt için bir sınav olacak diye düşünüyorum. 8 ilçe başkanımıza hazırlıklarına başlayacak. Talimat verdik. Örgüte duyuracaklar. 30 Haziran’a kadar üye olan ve aidatını ödeyen herkes oyunu kullanacak”

İLÇE BAŞKANLARI NE DEDİ'

Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege:"Fermuar sistemiyle eğilim yoklaması olacak. Üyelerimizde böyle istiyordu. Herkese hayırlı olsun."

Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin: "Yapacak bir şey yok. Karara saygılıyız. İlçemizde bu olayın sağlıklı olamayacağını düşünüyorum. Sağlıklı olması için ilçe örgütü olarak elimizden geleni yapacağız. İster istemez kaos yaşanacaktır."

CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül: "Önseçimden yanaydım her zaman. Eğilim yoklaması yapılacak ama tamamı işin içine girmeliydi. Sakıncalar var. Önseçim delegeleriyle olsa daha iyi olurdu."

Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu:"Fermuar sistemi örgütü temsil etmiyor. Tüm üyelerle yapmak örgüt içindeki kadın, genç kotasını ve ihtisas komisyonları oluşturma açısından olumlu sonuç vermez. Uzun yıllar sonrası deneyerek öğrendiğimiz önseçim ve kongre delege
lerinin katılımıyla eğilim yoklamasın yapılmasını istemiştik.Herkesin kabul edeceği bir liste hazırlanabilirdi. Ancak Genel Merkez'in kararı yarısına yönelik. Yarısıyla örgüt listesi yapmak mümkün değil.Tüm üyelerle yapıldığı için de blok üye listeleri seçimi bloke edilebilir. Edeceğini de düşünüyorum. Adayın, Büyükşehir’in talepleri olacak…3-5 mahalleden çıkmış bir sonuç örgütü mutlu etmeyecek. Benim ve yönetimimin mutluluğu söz konusu değil.Örgütte mutlu değil. Örgüt iyi bir liste oldu demeliydi. Şimdi herkes müdahil olacak. Karma, kötü olacak...Umuyorum dediklerimin tersi olur. Ben çıkıp özür dilerim. Görünen o ki biz özür dilemeyeceğiz ve sıkıntı yaşanacak. Şikayet ettiğimiz meclis gruplarından daha kötü grupların çıkacağına yönelik kuşkularım var."

Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin: "Genel Merkeze görüşümüzü bildirmiştik. Böyle bir karar alındı. Biz hepsini önseçimle belirlemek istiyorduk. Alınan karar yarısına yönelik.Bizde hazırlığımız yapacağız."

Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz:
Yapacak bir şey yok. Kısa bir süre var. Çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyordu.Eğilim yoklaması kararıyla tekrar kendi içimize döneceğiz. Hayırlısı olsun. Genel Merkezimizin arkasındayız.

Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer: “Parti MYK’sının verdiği karar. Baştan beri hakim denetiminde önseçim istemiştik. Eğilim yoklaması kotalar anlamında yeterli değildi. Mahallenin dağılımı kadın gençlik kotası bakımından eğilim yoklamasının sağlıklı olmadığını düşünüyordum. Nitekimde Bayraklı'da yapılmayacak"




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası