Ege Postası
Geri

Eğitim-İş'ten patlama yaşanan okul önünde basın açıklaması

Gaziemir ilçesinde doğalgaz sıkışması nedeniyle patlama yaşanan Abdülhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitime bir gün ara verildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında üç kişi gözaltına alındı. Öte yandan olayda hayatını kaybeden Öznur Güzelocak'ın, aynı okulda öğrenim gören kızına yakın olabilmek için kursa katıldığı ortaya çıktı. Eğitim- İş İzmir şubeleri de okulun önünde toplanarak basın açıklaması Eğitim-İş'ten patlama yaşanan okul önünde basın açıklaması
Eğitim-İş'ten patlama yaşanan okul önünde basın açıklaması
Haberler / Güncel
7 Şubat 2018 Çarşamba 09:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'in Gaziemir ilçesindeki Abdülhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde doğalgaz sıkışması nedeniyle yaşanan patlamaya ilişkin 3 kişi gözaltına alındı.

Dün saat 11.33'te, öğrencilerin derste olduğu sırada, doğalgaz kazanındaki basınç yükselmesi nedeniyle, Sarnıç Mahallesi’ndeki Abdülhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kalorifer dairesinde patlama meydana geldi. Olayda yıkılan duvarın altında kalıp ağır yaralanan, okuldaki Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı 'kırkyama' kursuna katılanlardan Öznur Güzelocak, hastanede yaşamını yitirdi, 4 kişi de hafif yaraladı. Patlamanın ardından, lisede eğitim ve öğretime bugün için bir gün süreyle ara verildi. 

Patlama sonrası başlatılan soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan okula doğalgaz döşeyen firmanın sahibi, projeyi hazırlayan imza yetkilisi ve montaj ustası Gaziemir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından "taksirle ölüme ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak" suçundan adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si serbest bırakıldı, şirket sahibi ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

EĞİTİM-İŞ'TEN OKUL ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI 

Eğitim- İş İzmir şubeleri de okulun önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 30 kişi adına açıklamayı okuyan Eğitim-İş 1 No'lu Şube Başkanı Adem Yıldırım, kazan dairesinin, normalde sığınak olarak kullanılması gereken yerde  olduğunu ve daireyle bitişik olan alanda da Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla dikiş nakış kursu açıldığını belirterek, "Basında Halk Eğitim Merkezi diye geçen alan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden olur alınarak kurs yerine dönüştürülmüş bir atölyedir. Kazan dairesinin bulunduğu alan haricinde üst katlarda bir hasar oluşmamıştır, ancak patlama sonrası yangın ikaz butonlarının camlarının kırılmaya çalışıldığı, hiçbirinin çalışmadığı iddia edilmektedir. Okulun kantini ile kalorifer dairesi ve kurs merkezi arasında sadece bir kapı bulunmaktadır. Bu nedenle patlama öğle tatiline denk gelseydi tablo daha ağır, hepimiz için daha vahim olabilirdi" dedi. 

Doğal gazın okula yaklaşık 3 ay önce bağlandığını belirten Yıldırım, "Bu esnada gerekli kontrollerin tam olarak yapıldığı iddia ediliyor. Şayet durum böyle ise ihmali bulunanların tümünün bir an önce tespit edilip yargı önünde hesap vermeleri gerekmektedir" diye konuştu. 

Bu arada, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri de bugün olayın meydana geldiği okulda inceleme yaptı.

Soruşturma kapsamında bilirkişi raporunun hazırlanması için başlatılan çalışmanın ise sürdüğü bildirildi.

ÖĞRENCİLER VE AİLELERİNE PSİKOLOJİK DESTEK 

Öte yandan, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, travma yaşatma potansiyeli olan olaylarda devreye soktuğu 'krize müdahale ekipleri' de, öğrenciler ve aileleriyle görüşüp psikolojik destek sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri ise başlatılan soruşturma kapsamında, okuldaki idari ve teknik incelemelerini sürdürürken, patlamanın meydana geldiği kazan dairesinde temizlik ve onarım çalışmaları yapılıyor. Patlamanın etkisiyle oluşan hasar yüzünden okulun elektrikleri kesilirken, kalorifer sistemi de devre dışı kaldı. 

Olay anında panikle dışarıya çıkan ve okul çantaları ile bazı eşyalarını sınıflarında bırakan birkaç öğrenci de, bugün sabah saatlerinde okula uğrayarak eşyalarını aldı. 

EŞİNİN CENAZESİNİ GÖZYAŞLARIYLA ALDI 

İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi tamamlanan Öznur Güzelocak'ın cenazesini ise eşi Edip Güzelocak teslim aldı. Açıklama yapmayan acılı eş, cenazeyi alırken gözyaşlarına boğuldu. Kızı Damla Güzelocak'ın patlamanın yaşandığı okulda eğitim görmesi nedeniyle, anne Öznur Güzelocak'ın, onunla daha fazla ilgilenebilmek için okulda kursa katıldığı öğrenildi. Güzelocak'ın prematüre doğan kızıyla bebeklik yıllarından itibaren yakından ilgilendiği ifade edildi. Talihsiz kadının cenazesinin hava yoluyla, toprağa verilmek üzere memleketi Elazığ'ın Sivrice ilçesine götürüleceği belirtildi.

HELALLİK İSTEYİP VASİYET ETMİŞ

Yaklaşık bir ay önce Güzelocak'ın eşi Edip'ten helallik istediği ve kendisine bir şey olması durumunda Elazığ'ın Sivrice ilçesinde Hazar Gölü kenarındaki babasının mezarının yanına defnedilmeyi vasiyet ettiği öğrenildi.

Bu arada doğalgaz tesisatında oluşan hasar ve hava koşulları dikkate alınarak öğrencilerin üşümemesi için gerekli tedbirlerin alınacağı öğrenildi. (AA-DHA)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası