Ege Postası
Geri

Eğitim Mahallesi artık daha yeşil

Bursa’nın ‘yeşil’ kimliğini yeniden kazanması için her semte parklar ve yeşil alanlar kazandıran Büyükşehir Belediyesi, yapılaşmanın yoğun olduğu Eğitim Mahallesi’nde bulunan su deposunun yanındaki alanı da park ve yeşil alan olarak...
Eğitim Mahallesi artık daha yeşil
Haberler / Güncel
30 Ağustos 2013 Cuma 09:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa’nın ‘yeşil’ kimliğini yeniden kazanması için her semte parklar ve yeşil alanlar kazandıran Büyükşehir Belediyesi, yapılaşmanın yoğun olduğu Eğitim Mahallesi’nde bulunan su deposunun yanındaki alanı da park ve yeşil alan olarak halkın kullanımına sundu.

    Bursa’yı daha çağdaş ve sağlıklı bir geleceğe taşımak amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yapılaşmanın yoğun olduğu Yıldırım ilçesinde Mimar Sinan Sağlık Parkı ve Yavuzselim Parkı’nın ardından Eğitim Mahallesi’ne de 5 bin metrekarelik yeni bir park kazandırdı. Eğitim Mahallesi Muhtarlığı’nın yanındaki su deposunun bulunduğu bölgede atıl durumdaki alan, yeşil alan ve park olarak bölgeye nefes aldırmaya başladı. Alanı çevreleyen duvarlar, su deposuna yaklaştırılırken, ortaya çıkan 5 bin metrekarelik alan; çocuk oyun alanı, yürüyüş yolları ve rekreasyon alanı olarak mahalleye kazandırıldı.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Eğitim Parkı’nın açılış töreninde, yeşile en çok ihtiyaç duyulan bölgelerden birinin daha nefes aldığını belirterek, "Yıldırım’ın kalbinde, su deposunun çevresindeki atıl halde duran 5 bin metrekare alanı değerlendirip Eğitim halkının kullanımına sunduk. Burası, bir yandan bölgeye nefes aldırılırken diğer yandan da vatandaşların spor yapabildikleri, dinlenebildikleri bir buluşma noktası olacak." diye konuştu.

    Türkiye’nin her alanda geliştiğini anlatan Başkan Altepe, daha yaşanabilir ve çağdaş Bursa’yı oluştururken yeşil alan, park ve sosyal donatı alanlarıyla vatandaşlara nefes alabilecek alanlar oluşturduklarını anlattı. Her alanda gelişimi ilke edindiklerini ifade eden Başkan Altepe, şöyle konuştu: "Bursa’ya en güzel hizmeti verelim, Eğitim Mahallesi de hizmetlerimizden yararlansın istedik. Yaklaşık 5 bin metrekare alanda bulunan Eğitim Parkı’nda 3 bin metrekare yeşil alan, 475 metrekare sert zemin ve yürüyüş yolu, 120 metrekare koşu yolu, spor alanları ve çocuk oyun grubu bulunuyor. Öte yandan parka 250 adet farklı türde ağaç ve yaklaşık 5 bin adet de çiçek dikildi. Eğitim Mahallesi artık daha yeşil bir hale geldi."

    Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de son 10 yılda Türkiye genelinde yaşanan gelişim ve değişimin en güzel örneklerinin Bursa ve Yıldırım’da da gözlendiğini vurguladı. Keskin, vatandaşlara ve Yıldırım’a en güzel hizmetleri de yine Büyükşehir ve Yıldırım belediyelerinin elbirliğiyle gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası