Ege Postası
Geri

Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal'dan bakana tepki!

Geçtiğimiz günlerde gündem yaratan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den ‘kız çocuklarına özel okul’ açıklamasına Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal’dan tepki gecikmedi. Vardal; “Bu açıklama tek tip toplum yaratma çabası ve laiklik kırıntılarını eğitimden atma düşüncesidir.” dedi.
Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal'dan bakana tepki!
Haberler / Politika
13 Temmuz 2023 Perşembe 12:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ALİ ÇATALBAŞ-EGEPOSTASI- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir canlı yayında kız çocuklarının okullaşmasının birincil hedefleri olduğunu belirterek, velileri ikna etmek için gerekirse kız okulları açabileceklerini ve çocukların istedikleri okula gönderilebileceğini söylemişti.Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal’dan ise tepki gecikmedi.

Vardal; "Okullarda son dönemde meydana gelen manevi danışman gelmeli açıklaması ile kız çocuklarına ayrı okul açılması olayı beraber değerlendirilmelidir. Bakan, "Velilerin göndermesine bağlayarak kız çocuklarına ayrı okul açılmalıdır" dedi.Bu ifade gerici bir ifadedir.Şimdiki oluşturulan iktidardaki ittifakın yansımasıdır.Okula devam edemeyen kız çocukları bu şekilde izole edilemez.Bu çocukların okula devam etmesi için ailelerinin ikna edilmesi gereklidir.Bunu yapmayıp kız çocuklarına okul açmak başka bir düşüncenin talebidir.Cemaatlerin isteklerine göre eğitim yapmaktır." dedi.

'KIZ VE ERKEKLERİN OKULLAŞMA ORANLARI AYNI'

Vardal,"Kız ve erkek çocukların okullaşma oranı yüzde 90’dır.Eğer aralarında anlamlı fark yoksa böyle bir ihtiyaç olmadığını gözetiyoruz.Kaç veli ya da hangi insanlar bunu istiyor bilmeden bu tür açıklama yapılamaz.Konserleri iptal eden bir düzenin yansımasıdır.Laik eğitimin son kırıntılarını bitirmeye çalışmaktır.Ülkede karma eğitim sorunu yoktur.Tek tip toplum yaratmaya çalışmaktır.ÇEDES protokokolü ile birlikte değerlendirildiğinde laik eğitime karşı bir yapılanmadır.” dedi.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası