Ege Postası
Geri

Eğitimi duvarlara taşıdılar

İzmir'de Bayraklı Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, "Eğitim Sınıfta Kalmasın" projesi ile okulu bilim ve sanat alanına dönüştürdü. Edebiyat, biyoloji ve İngilizce öğretmenleri, öğrencilerle birlikte eğitimi okulun her duvarına taşıdı. 
Eğitimi duvarlara taşıdılar
Haberler / Genel
15 Haziran 2016 Çarşamba 15:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bayraklı Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, "Eğitim Sınıfta Kalmasın" proje ile okul içinde 'İnsan Okur', 'British Street' ve 'Yaşamdan İzler' adlı koridorlar oluşturdu. Edebiyat koridorunda Türk edebiyatının önde gelen isimlerinin resim galerisiyle sunulduğu lisede koridora ağaç şeklinde bir kitaplık yaptırılarak "Al götür, oku getir" sloganıyla öğrencilerin okuma alışkanlığını artırmak hedeflendi. Türk edebiyatının ünlü romanları öğrenciler tarafından fotoroman şeklinde canlandırıldı ve koridorlara asıldı. Şiir ağacı oluşturuldu. Okulda yapılan okuma etkinlikleri "İnsan Okur" sloganıyla resimlendirildi. Ayrıca Çanakkale Destanı'nın anlatılacağı bir koridor çalışmasına da başlanıldı.İngilizce öğretmenleri tarafından düzenlenen "British Street" adlı çalışmada İngiltere ve Amerika 'ya ait görseller sergilenerek öğrencilerin İngilizce'ye ilgilerini artırmak amaçlandı. Biyoloji alanında "Yaşamdan İzler" projesi adı altında ışıklandırılmış bir camekan hazırlanarak ülkemizde bulunmayan çeşitli eklem bacaklı canlıların örnekleri tanıtıldı. İnsan İskelet modeli ve akvaryum içerisinde çeşitli balıklarla, farklı türdeki deniz canlıları sergilendi. Tavuk, kedi, sığır gibi çeşitli canlıların embriyonik gelişim aşamaları sergilenerek bu gelişim basamaklarının tek tek gözlenebilmesine olanak sağlandı.

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Şerafettin Gül, okulun soğuk duvarlarını, koridorlarını eğitimle renklendirdiklerini belirterek, şunları söyledi: 

"Eğitim Sınıfta Kalmasın' diyerek projemize başladık. Müdür yardımcılarımız, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin işbirliği ile hayata geçirdik. Projemiz eğitimi olumlu yönde etkiledi ve motivasyonu artırdı. Okullar yaz tatiline girerken öğrencilerimizin karnelerinde çalışmamızın olumlu sonuçlarını göreceğimize inanıyoruz. Okulumuzu hem duvarların soğuk havasından kurtarmak hem de okulun her alanını eğitim ve öğretim içine katmak amacıyla koridorlarımızı renklendirmeyi, canlandırmayı düşündük. Çeşitli branşlarda öğretmen, öğrenci ve idarecilerimizle hem keyifli hem yorucu çalışmalar yaparak projemizi hayata geçirdik. Klasik okul havasından sıyrılmayı amaçladık ve bunu biraz da olsa başardığımızı düşünüyoruz" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası