Ege Postası
Geri

Eğlence mekanı işletmecileri: Çıkmaz sokaktayız açmak zorundayız

Koronavirüs önlemleri kapsamında, eğlence mekanlarının 15 aydır kapalı kalmasına tepki gösteren, Alsanacak’taki eğlence mekanı sahipleri, işletmelerinin önüne ‘açmak zorundayız’ pankartı astı. Mekan sahibi Burak Durmaz, çıkmaz sokakta olduklarını bu gidişle, destek alamadan 1 hafta bile ilerleyemeyeceklerini belirtti.
Eğlence mekanı işletmecileri: Çıkmaz sokaktayız açmak zorundayız
Haberler / Güncel
17 Mayıs 2021 Pazartesi 17:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Alsanacak’taki eğlence mekanı sahipleri işletmelerinin Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından alınan koronavirüs tedbirleri kararları kapsamında 15 aydır kapalı olmasına tepki gösterdi. Mekan sahipleri, işletmelerinin kapısına ‘açmak zorundayız’ pankartı astı. İşletme sahipleri, 15 aydır hiçbir destek alamadıklarını ifade ederek destek alamamalarının sebebinin ruhsatları olduğunu belirtti. Bu yüzden de muhalefete tepki gösteren mekan sahibi Burak Durmaz, “Muhalif kanalın alkol söz konusu olduğunda, bu kadar sessiz kalması gerçekten işler acısı. Bize bir yol haritası çizilmesi, ne yapmamız gerektiği veya nasıl ilerlemememiz gerektiği hakkında, genelge ya da bildiri bir şey yayınlanmasını istiyoruz” dedi.

“BU ÇARK ARTIK DÖNDÜRÜLEMEZ”

Eğlence mekanı işletme sahibi Burak Durmaz, 15 aydır alkollü mekanların yaşadığı durumun işin içinden çıkılamaz bir hal aldığını ondan dolayı mekanına ‘açmak zorundayız’ pankartı astığını belirtti. Durmaz ayrıca 15 aydır mekanının kapalı kaldığını, borçlarının biriktiğini dile getirdi.

Durmaz şöyle devam etti;

“15 aydır kapalıyız, ne yapacağımızı bilemiyoruz. Elde avuçta olanları da sattık. Bu çark artık döndürülemez hale geldi. Sürekli alkole yafta vurulması, dokunulması, bizim artık sesimizi duyurmaya itti. Onun için de böyle bir pankart hazırladık.”

Öte yandan pandemiden önce yanında 26 personel çalıştırdığını belirten mekan sahibi Durmaz, şu an yanında kimseyi çalıştıramadığını, personellerin ise mesleği bıraktığını belirtti.

“ALKOLLÜ MEKANALARA KET VURULUYOR”

Pandemi nedeniyle 15 aydır mekanının kapandığını ve geçinemediğini dile getiren Durmaz, devlet kurumlarından herhangi bir destek alamadıklarını, destek almak için gerekli mercilere dilekçe vermelerine rağmen geri yanıt alamadıklarını söyledi. Durmaz, “Bu süre zarfı içinde, elde avuçta olanı yedik. Elimizdekileri sattık. Tıkandık. Nasıl ilerleyeceğimiz konusunda herhangi bir fikrimiz de yok. Ama bir şekilde yardım edilmeli. Alkollü mekanlara olan bu duruş değişmeli. Çünkü kötü bir şey yapmıyoruz. Kendi paramızın, ekmeğimizin peşinde koşuyoruz. Kimseye bir zararımız da yok ama bir şekilde ket vuruluyor. Bunun önüne geçilmesini istiyoruz.” dedi.

“TIKANDIK KALDIK”

Faturalar konusunda, yapılandırmaya girdiğini belirten mekan sahibi Burak Durmaz, “Yapılandırma borcunu istiyorlar. Bir hafta, on gün sonra dükkanı açsak, elektriğimiz, suyumuz kesik. Bunlarda ödenmesi gereken paralar. Çıkmaz sokaktayız, tıkandık kaldık yol yok. Eskiden bir yol vardı, çatallanabiliyordu şu an o da yok. Bundan sonra ne olacak biz de bilmiyoruz açıkçası.Genel tabloya baktığımızda, bir önceki yasaklarla beraber alkole sürekli bir ket vurulması ve muhalif kanalın alkol söz konusu olduğunda, bu kadar sessiz kalması gerçekten içler acısı. Bize bir yol haritası çizilmesi, ne yapmamız gerektiği veya nasıl ilerlemememiz gerektiği hakkında, genelge ya da bildiri bir şey yayınlanmasını istiyoruz. Bir şekilde destek bekliyoruz. Çünkü destek olmadan ilerleyebilecek 1 haftamız bile kalmadı” ifadelerini kullandı.

“PANDEMİNİN FATURASI BİZE KESİLDİ”

Yaklaşık 15 aydır kapalı olduklarını ve hiçbir devlet kurumundan destek alamadıklarını ifade eden bir diğer mekan sahibi Selçuk Çoban da “Bu süreçte bizimle beraber çalışan, birçok personel arkadaşımız ve bizler mağduriyet yaşadık. Kiralarımızı ödeyemedik. Fuatlarımız birikti, ödeyemedik. pandeminin faturası bize kesildi. Bir an önce sesimizin duyurulmasını, bize destek olunmasını ya da pandeminin sürekli bizler tarafından yayılıyormuş gibi davranılmasının engellenmesini istiyoruz” dedi.

“RUHSAT AYRIŞTIRILMAMALI”

“Yayımlanan genelgelerden alkol sektörünün muaf tutulması ve eğlence mekanlarının açılmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan mekan sahibi Çoban, “Birçok sektör destek alırken, bizimle kesinlikle irtibata geçilmemesi, yardım yapılmaması akıllara bir çok soru getiriyor. Buna net bir şekilde, siyasi bir hamle diyemem. Belki bu sürecin böyle yönetilmesi gerekiyordur. Ama bizim de sesimizin duyulması, bize destek olunması gerekiyor. Yönettikleri şeyde bir hata olmayabilir ama en azından sesimizin duyulması gerekir. Geçen sene de yaz sezonunda kapandığımız dönemde, bazı işletmeler açıldı. Ama burada da bazı ruhsat problemleri dile getirildi. Geçen seneki süreci, sektörü pavyon, gazino vs gibi sınıflandırarak bir kısmının açılması bir kısmının açılmaması yönünde yönettiler. Bu yıl aynı şekilde mi olur onu bilemem. Netice olarak, ruhsatımız bar olabilir pavyon olabilir. Bizim yaptığımız iş burada içki servisi yapmak. Ruhsat ayrıştırarak bizleri açmama durumu da söz konusu. Umarım bu şekilde olmaz. 15 aydır kapalıyız. İçkili restoran, kafeterya belli dönemlerde açılırken biz resmi olarak açılamadık” diye konuştu.

Müzisyen Tuğrul Sevgi, ise bu süreçte de müzisyenlerin mağduriyetlerinin bir şekilde, giderilmesini talep ettikleirni, yaklaşık 15 aydır müzisyenlerin de çok zor durumda olduğunu belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası