Ege Postası
Geri

Eide: BM Suriye için bir an önce harekete geçmeli

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, Suriye'de yaşanan katliamlara ilişkin tüm dünyanın sessiz kalışını eleştirdi. Eide, diğer ülkelerin ortak bir iradeyle Suriye konusunda herhangi bir politika uygulayamamalarını derin bir trajedi...
Eide: BM Suriye için bir an önce harekete geçmeli
Haberler / Dünya
24 Ağustos 2013 Cumartesi 13:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, Suriye'de yaşanan katliamlara ilişkin tüm dünyanın sessiz kalışını eleştirdi. Eide, diğer ülkelerin ortak bir iradeyle Suriye konusunda herhangi bir politika uygulayamamalarını derin bir trajedi olarak nit3elendirdi.

Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddialarını Cihan Haber Ajansı'na değerlendiren Bakan Eide, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi duruma el koymalı.'' dedi. Eide, birçok Suriyeli mülteciyi ziyaret ettiğini, ülkenin durumunun oldukça feci olduğunu belirtti. Norveçli bakan, Suriye'ye insani yardım desteğini iki katına çıkarttıklarını ve yardımların toplamda 45 milyon dolara ulaştığını dile getirdi. Bakan Eide, Suriye'ye yardım konusunda Türkiye ile beraber birçok farklı ülkeyle çalıştıklarını, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Suriye'ye ilişkin sıkça görüştüklerini kaydetti.

NATO'nun, Suriye'ye müdahalesi ihtimaline de değinen Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, sözlerini şöyle sürdürdü: "NATO, kuralları gereği Suriye, NATO üyesi bir ülkeye saldırmadıkça Suriye'ye karşılık veremez. Ancak BM Güvenlik Konseyi, Suriye'ye müdahale kararı alırsa, NATO buna destek verebilir. Bu yüzden NATO'nun bir şey yapması için, ilk adımın, BM Güvenlik Konseyi'nden gelmesi lazım. NATO, Libya ve Afganistan'a da bu şekilde müdahale etmişti. Kısacası, BM Güvenlik Konseyi bir an önce harekete geçmeli."

Norveç'te 77 kişinin öldürüldüğü katliamnın ardından 9 Eylül'de yapılacak ilk genel seçimleri de değerlendiren Bakan Eide, "Bu seçim çok önemli; çünkü Norveç bu konuda tarihinde bir ilk yaşıyor. Şu andaki sosyal demokratlar, yani İşçi Partisi, muhafazakar sağ ile yarışıyor. Daha önce Norveç siyasetinde pek fark yoktu. Bir hükümet gidiyor, yerine diğeri geliyordu ve görüşler hep aynıydı. Bu genel seçimde ise eğer karşı taraf kazanırsa ilk defa sağ kanada yakın bir iktidar olacak." açıklamalarında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası