Ege Postası
Geri

Ekrem Demirtaş: 'Bunu yapan ahlaksız ve dolandırıcı biri'

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın FETÖ bağlantısı olduğunu ileri süren isimsiz mektupların meclis üyelerine gönderilmesi, meclis gündemine geldi. İTO'da gündem isimsiz FETÖ mektupları
Ekrem Demirtaş: 'Bunu yapan ahlaksız ve dolandırıcı biri'
Haberler / Ekonomi
29 Aralık 2016 Perşembe 09:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Demirtaş mektuplarla ilgili, 2012 yılı EXPO çalışmaları kapsamında Afrika'daki Türk okullarına vali, bakan ve büyükelçi ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyarette, oylama için destek istediklerini hatırlatarak, "Şimdi o yıllardaki bilgilerle beni suçlamaya çalışıyorlar. Bunu yapan ahlaksız ve dolandırıcı biri" dedi. Toplantıda İTO 2017 bütçesi de 50 milyon lira olarak kabul edildi. 

İzmir Ticaret Odası (İTO) 2016 yılının son Meclis toplantısını yaptı. Toplantıda konuşan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO üyelerine imzasız olarak gönderilen ve kendisinin 2012 EXPO çalışmaları kapsamında yaptığı ziyaretlerin tekrar gündeme getirilip 'FETÖ'cü' imajı yaratılmaya çalışıldığını vurguladı. Demirtaş, "Herkesin bildiği gibi EXPO 2012 sürecinde Afrika'daki Türk okulları bize çok destek vermişti. O yılarda hatırlanacağı üzere Türk okulları çeşitli olimpiyatlar düzenler ve buraya vali, bakan gibi devleti temsil eden isimlerle hep birlikte katılırdık. Oralarda ben de dahil, vali ve bakanlarımız konuşma yapardı. Hatta bu Türk okullarına giderken de Türk büyükelçisi de gelirdi. Ama bizim o yıllarda böyle bir terör örgütüyle karşı karşıya olduğumuzu bilmemiz mümkün değildi. 2020 EXPO seçiminde de yine Türk okullarının desteğini istedik. Bizim oda olarak, üniversite olarak çizgimiz belli. Hiç bir zaman Atatürk'ün yolundan ayrılmadık ve dünya durdukça bu bayrağın altında çağdaş ve demokratik Türkiye için çaba göstereceğiz. Benimle ilgili bu mektubu kimin yazdığını da biliyorum; ahlaksız, dolandırıcı bir insan bunları yapan" dedi.

"SEÇİM YAKLAŞIYOR YA HERHALDE ONDAN"

Sadece mektup yazılmadığını belirten Demirtaş, şöyle konuştu: 

"Maliyeye, Bakanlığa şikayet etmiş. Çeşme sahil düzenlemesi konusu benim şahsi menfaatimmiş. Yani Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Devlet Denetleme, her yere şikayet etmişler. Seçim yaklaşıyor ya herhalde ondan."

PARAYI DOLARA YATIRMANIN FAYDASI YOK

2016'nın zor geçtiğini yeni yıl için de güzel şeyler söyleyemediklerini aktaran Demirtaş, "Ülkemiz, 27 çeyrek sonra ilk defa, 2016 yılının 3. çeyreğinde yüzde 1.8 küçüldü. Üyelerimize önerimiz ise; Kesinlikle moralimizi bozmayalım. 2017 yılını gönlümüzce yaşayalım. Gelecek parayla borçlar ödenmez o nedenle açığa işlem yapmayalım. Parayı dolara yatırmanın size ve ülkeye yararı olmayacağı için dolara yatırım yapmayın. Tatillerinizi yabancı ülkelerde değil yurt içinde yapın. Pazarlamaya ağırlık verin ve dijital medyayı kullanın" diye konuştu. 

HIDRELLEZDE ALIŞVERİŞ GÜNLERİ

İzmir ekonomisinin ülkenin geneli gibi zor günlerden geçtiğini belirten Demirtaş ,"Körfez'de demirleyerek sıra bekleyen gemileri arar olduk. İhracat da yerinde sayıyor. Turizmde düşüş var. Kemeraltı'nda alışveriş yok. Yüksek kiralar, AVM'ler ve otopark sorunu, Alsancak'ı derinden sarstı. Biz de AVM'lerde faaliyet gösteren üyelerimiz ve 8 AVM yöneticisiyle toplantı yaptık. Alışverişi arttırmak ve ekonomiye canlılık getirmek amacıyla Hıdrellez zamanı 'İzmir Alışveriş Günleri' etkinliği düzenlenmesini de kararlaştırdık" diye konuştu. 

İZMİR YÜZDE 1.3 KÜÇÜLMÜŞ

15 yıl sonra il bazında GSYH istatistiklerinin açıklandığına değinen Demirtaş, "Ancak rakamlar 2014 yılına ait. 2001 yılında İstanbul'un Türkiye'nin GSYH aldığı pay yüzde 21.3 iken 2014 yılında bu oran yüzde 30.9 olmuş. Yani yüzde 9.2 artış var. İzmir'de ise 2001 yılında yüzde 7.5 olan pay 2014 yılında yüzde 6.2 olmuş. Yani yüzde 1.3 oranında eksilmiş. İzmir yatırım teşviklerinde 1'inci bölgede olduğu sürece aksi bir tablo olmaz, fabrikalar sökülür, komşu ile taşınır. Ama yine de 3. Büyük olmayı sürdürüyoruz. Çare yok, Bilim ve Teknolojiye, inovasyona ağırlık vereceğiz" dedi.

"İZMİR GERİYE GİTMEDİYSE BAŞBAKAN SAYESİNDE"

İzmir'in son 15 yılda dizginlendiğini öne süren Demirtaş, "1 koyup 10 alınabilecek şehrimiz daha çok geriye gitmediyse Başbakanımız Binali Yıldırım sayesindedir. Bize, İstanbul'un ardından ikincilik hedefini gösterdi. 2015 yılında 48.3 milyar vergi ödedik. Ama sadece 1.6 milyar TL kamu yatırımı aldık" dedi.

ÇARŞI NİSAN AYINDA AÇILACAK

Kemeraltı'nda 10 yıllığına kiralanan Başdurak Camisi ve Şadırvanı ile de bilgi veren Demirtaş, restorasyon çalışmalarının hızla sürdüğünü belirtti. Demirtaş, "Daha önce asılan muşambalar nedeniyle camiyi kimse fark etmiyordu. Şadırvanın hali de kötüydü. Şimdi o muşambaları kaldırdık. Yaklaşık 1 milyon liralık bir düzenlemeyle hayat bulacak bu projemiz nisan ayı gibi kullanıma açılacak, Türk el sanatına ait ve özgün ürünler satılacak. Kesinlikle Çin malı ve taklit mal yer almayacak. Belki halı hariç, aynı üründen satan ikinci bir dükkan olmayacak. Kira rakamlarını da ekspertiz belirledi. Biz zaten yüksek bir gelir beklemiyoruz" dedi. İTO'nun Kordon'daki yeni hizmet binasının da hızla yapılmakta olduğunu açıklayan Demirtaş, "29 Ekim 2017'de buranın açılışını gerçekleştirip ilk meclis toplantımızı da orada yaparız" dedi.

2017'DEN İZMİR İLE İLGİLİ BEKLENTİLER

2017'de İzmir beklentilerini sıralayan Demirtaş şunları söyledi:

"Teşvik adaletsizliğinin bitmesi, ülkemizde ve dünyada tanıtım kampanyası yapabilmesi için kaynak verilmesi, İPARD desteklerinden yararlanmamız. Kentsel dönüşümün devlet, belediye ve özel sektör işbirliği ile hızlandırılması, kent içinde kalan askeri tesislerin taşınması ve bu arazilerin kentin ihtiyacı olan projelere tahsis edilmesi, THY'nin en az 5 uçakla, dış hat seferi olarak yakınımızdaki potansiyel şehirlere direkt uçuşa başlaması, Mega Müzenin artık yapılması, körfez geçiş ve liman yaklaşım kanalının derinleştirilmesi, tema parklarının kazandırılması." 

2. NEFES KREDİSİ 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde başlatılan ve odalar tarafından üyelere sunulan nefes kredisi hakkında açıklama yapan İTO Başkanı Demirtaş, 27 Aralık'ta son bulan kampanyanın ikincisinin müjdesini verdi. İTO'daki 762 üyenin toplam 103 milyon 912 bin 500 TL kredi kullandığını açıklayan Demirtaş, "Kredi kampanyamızdan yararlanan üyelerimizin rahat bir nefes almasına aracı olduğumuzu umuyoruz. Bu krediye rağmen halen daha birçok üyemizin finansman sıkıntısı yaşamaya devam ettiğini biliyoruz. Bu nedenle bankalarla 36 ay vadeli ve 6 ay geri ödemesiz olacak şekilde yeni bir kredi kampanyası düzenlemek için görüşmelere başladık. Görüşmelerimizi en kısa sürede sonuçlandırıp sizleri rahatlatacak haberleri verebilmeyi diliyorum" dedi. 

HÜSEYİN SAYGILI'DAN, DEMİRTAŞ'A DESTEK 

Demirtaş'ın ardından kürsüye gelen ve İTO'da Ekrem Demirtaş yönetimine muhalifliği ile bilinen Hüseyin Saygılı, mektup konusunda Demirtaş'a destek verdi. Saygılı, "Ben de bir meclis üyesi olarak isimsiz mektup aldım. Bunlar çok çirkin şeyler. Her ne görüşte olursak olalım biz burada yüz yüze sorunlarımızı konuşan insanlarız. Her şeyi buradan söyleriz. Arkadan dolaşarak bu işleri yapanları bütün nefretle kınıyorum. Bizden böyle sayın başkan hakkında bir suçlamada bulunmamız beklenemez" dedi. 

Toplantıda İTO 2017 yılı bütçesi yüzde 12.4 artışla 50 milyon lira olarak oy birliği ile kabul edildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası